Recomandări de weekend #2

Recomandări de weekend #2

Se schimbă regimul taxării platformelor digitale

Franța și Germania vor veni cu o propunere pentru taxarea platformelor digitale, propunere care va fi înaintată Comisiei Europene pentru a o pune pe masa Consiliului European, unde va fi dezbătută de guvernele statelor membre ale Uniunii Europene. Dezbaterea a fost readusă în discuție după ce Bruno Le Maire, ministrul francez al economiei, și Pierre Moscovici, comisar european pentru afaceri economice, au amintit problematica unei taxări corecte. Ministrul francez este supărat că în trezoreria statului ajung doar zeci de mii de euro, în timp ce aceste platforme digitale (AirBnB, Amazon, Google, Facebook, etc.) au vânzări de zeci de milioane. – EurActiv

Cine va ajunge/rămâne la vârful politicii chineze?

Foreign Affairs, o publicație editată de Council on Foreign Relations, publică un articol despre luptele de la vârful politicii chineze. Sunt urmărite mișcările actualului președinte chinez Xi Jinping și posibila opoziție pe care o poate avea. Este amintit facționalismul la vârful partidului și măsurile luate de actualul lider pentru a-și consolida puterea. – Foreign Affairs.

State UE merg în instanță împotriva Chinei în domeniul agro-alimentar

Opt state din Uniunea Europeană au ajuns la un acord pentru intentarea unui proces împotriva Chinei cu privire la 25 de mărci contrafăcute de pe piața chineză care induc în eroare consumatorii prin raportarea la indicațiile geografice protejate ale Uniunii Europene. Italia, Spania, Franța, Grecia, Portugalia, Germania, Ungaria și România vor face eforturi comune în procesul împotriva statului chinez prin intermediul curților chineze. – EurActiv

Cum au apărut protestele violente din Charlottesville?

O statuie din Charlottesville, un orășel din Virginia, casa a doi președinți americani, Thomas Jefferson și James Monroe, a dat naștere unor proteste violente în Statele Unite, proteste care țin prima pagină a ziarelor, soldate și cu câteva victime. Este vorba de o statuie a generalului Robert E. Lee, lider militar al forțelor conferederate în Războiul Civil American, statuie în apărarea căreia au venit să protesteze mai mulți naționaliști și extremiști de dreapta. O contramanifestație a fost inițiată de stânga și de aici s-a ajuns la violențe, cărora le mai adăugăm starea de urgență instituită în Charlottesville. Cum a început povestea în goana după eliminarea elementelor confederate într-un articol din The New York Times.

links pixabay

Sunt Mădălin Blidaru și doresc să îți spun „bine ai venit” în casa mea digitală. Sper că ai găsit informații folositoare și un mediu plăcut. Sunt blogger și scriu aici de aproximativ șapte ani. Urmăresc ceea ce se întâmplă în social media și, în același timp, pe glob. Pregătit în domeniul relațiilor internaționale, pasionat de dezvoltare sustenabilă, m-am implicat în numeroase proiecte și acțiuni pornite cu gânduri bune; am trecut prin mai multe organizații, fie ele locale, naționale sau internaționale, de unde am avut ce să învăț. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale. Toate cele bune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *