R.I.P. Sergiu Nicolaescu!

Încă una dintre valorile României a trecut pe lumea cealaltă. Este ceva normal, la fel ca încercarea mea de a scrie un articol despre acest eveniment neplăcut pentru cinematografia românească.

Din fericire, observ că în ultimii ani s-au ridicat câțiva regizori și actori români care pot face față fără probleme lipsei celor consacrați, născuți în epoca comunistă.

Din nefericire, Sergiu Nicolaescu s-a zbătut pentru cinematografie, atât pe planul acesta, cât și pe plan politic. A fost o persoană care s-a dedicat acestui domeniu (actor, scenarist, regizor) și, întotdeauna, a reușit să surprindă cerințele spectatorilor români, venind totodată cu ceva inovator. În lipsa lui, va rămâne un spațiu gol.

În urma sa, rămâne un tezaur pe care România ar putea să îl fructifice… sau nu. Unele dintre filmele sale se vor pierde, dar altele vor rămâne. A trecut prin genuri diverse și a avut succes cu acestea, atât înainte de 1989, cât și după.

R.I.P. Sergiu Nicolaescu, cel mai mare regizor roman, unul dintre cei mai mari actori romani, scenarist, politician, o personalitate remarcabila!

sergiu nicolaescu

 

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.