Punctualitatea este un hoț al timpului

Astăzi, am citit „Portretul lui Dorian Gray”. Este un roman excepțional care m-a captivat. A reușit să mă țină atent de la prima la ultima pagină, de la primul până la ultimul cuvânt.

Citind romanul lui Oscar Wilde, mi-am dat seama de o serie de adevăruri esențiale nespuse. Practic, sunt unele propoziții și fraze care te fac să îți dai seama de unele aspecte personale sau ale societății. Este un roman viu, actual și puternic.

Una dintre propozițiile pe care le-am reținut este următoarea: „Punctualitatea este un hoț al timpului.” În viziunea mea, este cât se poate de corectă, însă prefer să mă las păgubit, decât să renunț la punctualitate. Eu pierd în cazul acesta, dar cu o limită.

Legat de punctualitate, de la un timp funcționez după următoarea regulă: „Ajung la ora exactă, te aștept maxim 15 minute și am plecat, dacă nu ai apărut.” Valoarea timpului nu poate fi măsurată și nu are niciun rost să o pierd așteptând o persoană care nu respectă această valoare aparținând și celorlalți.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

4 Replies to “Punctualitatea este un hoț al timpului”

  1. Eu am inceput sa-i las in urma pe cei care nu sunt punctuali si depun eforturi sa fiu alaturi de cei care sunt mai punctuali decat mine. Astfel, am reusit sa obtin mai mult timp pentru familie.

  2. Recunosc ca nu sunt cel mai punctual om. Mai ales cand vine vorba de job. Anul trecut am avut un serviciu la care puteam sa intarzii fara probleme o ora, poate doua…acum, la noul serviciu, orice intarziere are repercursiuni.
    Asa ca, vreau nu vreau, trebuie sa incerc sa fiu punctual.

Comments are closed.