Protest cu cravate în Kosovo

Protest cu cravate în Kosovo

Din categoria protestelor inspirate și neputincioase, avem un protest cu cravate în Kosovo. Kosovarii au ieșit la agățat cravate în semn de protest față de decizia prim-ministrului de a-și dubla salariul.

Într-unul dintre cele mai sărace state din Europa, decizia prim-ministrului de a-și dubla salariul este scandaloasă. Practic, dublarea salariului îl ridică la nivelul a aproximativ opt salarii medii pe lună. Este drept că în alte locuri unii lideri s-au autoamnestiat, arătând că politica este într-adevăr „arta posibilului”.

Justificarea deciziei este de a se ridica „la nivelul responsabilităților sale”, un discurs cumva comun. L-am auzit și la ultimele măriri ale salariilor demnitarilor plătite din banii contribuabililor, le-am auzit și în urmă cu câțiva ani din vorbele unor foști prim-miniștri.

Însă protestul cravatelor, accesoriu invocat în justificarea publică a dublării salariului, este nou, cravate contra salariului prim-ministrului. 

harta kosovo
sursa imagine: Pristina, Kosovo, map

Sunt Mădălin Blidaru și doresc să îți spun „bine ai venit” în casa mea digitală. Sper că ai găsit informații folositoare și un mediu plăcut. Sunt blogger și scriu aici de aproximativ șapte ani. Urmăresc ceea ce se întâmplă în social media și, în același timp, pe glob. Pregătit în domeniul relațiilor internaționale, pasionat de dezvoltare sustenabilă, m-am implicat în numeroase proiecte și acțiuni pornite cu gânduri bune; am trecut prin mai multe organizații, fie ele locale, naționale sau internaționale, de unde am avut ce să învăț. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale. Toate cele bune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *