Propunerea delegatilor de tineret pentru Biroul Congresului Autoritatilor Locale si Regionale din Europa

Propunerea delegatilor de tineret pentru Biroul Congresului Autoritatilor Locale si Regionale din Europa

Dincolo de pozițiile susținute în cadrul dezbaterilor plenare și de mesajele pe care le-am transmis de la Strasbourg, din cadrul Congresului Autorităților Locale și Regionale din Europa, am contribuit alături de ceilalți delegați la depunerea unei propuneri către Biroul Congresului privind elaborarea unui instrumentar pentru autoritățile locale pentru a facilita accesul tinerilor la drepturile lor.

Voi urmări dezvoltarea acestui subiect, chiar dacă mandatul pe care l-am avut se încheie, având în vedere că discutăm despre drepturile tinerilor și de implicarea autorităților în facilitarea exercitării adecvate a acestora.

democratie
sursa imagine: democracy concept | Shutterstock.com

Ce ar trebui să conțină acest instrumentar?

În viziunea noastră, elaborarea sa ar trebui să aibă în vedere includerea unor bune practici de la nivelul autorităților locale și regionale din statele Consiliului Europei, prezentări ale instrumentelor politice existente și care sunt relevante acestui subiect, principii și metode de aplicare pentru garantarea drepturilor și încurajarea participării.

Atașez documentul cu înregistrarea propunerii: CG31(2016)18 – Propunerea delegatilor de tineret pentru elaborarea unui instrumentar pentru autoritățile locale pentru a facilita accesul tinerilor la drepturile lor, depus și semnat de 31 de delegați de tineret din cele 47 de state membre ale Consiliului Europei: cg31201618 (fr).

Sunt Mădălin Blidaru și doresc să îți spun „bine ai venit” în casa mea digitală. Sper că ai găsit informații folositoare și un mediu plăcut. Sunt blogger și scriu aici de aproximativ șapte ani. Urmăresc ceea ce se întâmplă în social media și, în același timp, pe glob. Pregătit în domeniul relațiilor internaționale, pasionat de dezvoltare sustenabilă, m-am implicat în numeroase proiecte și acțiuni pornite cu gânduri bune; am trecut prin mai multe organizații, fie ele locale, naționale sau internaționale, de unde am avut ce să învăț. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale. Toate cele bune!

One Reply to “Propunerea delegatilor de tineret pentru Biroul Congresului Autoritatilor Locale si Regionale din Europa”

Comments are closed.