Propunere europeană pentru transparența salarială

Propunere europeană pentru transparența salarială

Uniunea Europeană depune eforturi pentru asigurarea transparenței salariale, cu scopul contribuirii la reducerea decalajelor între sexe pe piața forței de muncă. Astfel, transparența salarială este văzută ca un instrument pentru egalitatea de remunerare pentru munci egale.

În cele mai multe state europene, bărbații primesc salarii mai mari decât femeile pentru aceeași muncă. Statisticile mai arată că diferența cea mai mică în privința acestui aspect este în România, ceea ce este îmbucurător, dar nu avem însă o situație la nivelul ocupațiilor, plus că sunt mai multe probleme cu modul în care sunt calculate aceste statistici și cu faptul că România are oricum salarii mici.

Măsurile pentru transparența salarială

Propunerea vine cu măsuri de asigurare a transparenței salariale, cum ar fi informarea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă referitor la salariul pe care urmează să îl primească, dreptul de a cunoaște nivelurile de remunerare a lucrătorilor care prestează aceeași muncă, precum și obligații de raportare a diferenței de remunerare dintre femei și bărbați pentru întreprinderile mari cu peste 250 de angajați, dar și de evaluare comună a rapoartelor privind remunerațiile.

Propunerea facilitează accesul la justiție și consolidează mijloacele prin care lucrătorii își pot revendica drepturile. Angajatorilor nu li se va permite să le solicite persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă istoricul salarial și, la cererea angajaților, vor trebui să furnizeze date anonimizate referitoare la remunerații. Angajații vor avea, de asemenea, dreptul la despăgubiri pentru discriminarea salarială.

Sarcina probei îi va reveni angajatorului, iar statele membre ar trebui să stabilească un nivel minim al amenzilor pentru încălcarea regulii egalității de remunerare. De asemenea, organismele de promovare a egalității și reprezentanții lucrătorilor pot acționa în numele lucrătorilor în cadrul unor proceduri judiciare sau administrative și pot introduce acțiuni colective privind egalitatea de remunerare.

Dreptul la egalitatea de remunerare între femei și bărbați pentru aceeași muncă sau pentru o muncă de aceeași valoare este un principiu fundamental al Uniunii Europene încă de la Tratatul de la Roma din 1957. Transparența salarială este printre prioritățile politice ale actualei Comisiei, priorități rezultate în urma alegerilor europarlamentare din 2019.

Ce urmează pentru aprobarea directivei privind transparența salarială?

Propunerea de directivă care operaționalizează acest principiu va fi trimisă Parlamentului European și Consiliului pentru aprobare, statele membre având la dispoziție doi ani pentru a transpune directivă după ce aceasta va fi aprobată de colegislatorii europeni.

imagine: Pixabay

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *