Proiectul EFdeN caută ajutor. Modalități de sprijin

Proiectul EFdeN caută ajutor. Modalități de sprijin

imagine: EFdeN

Echipa de studenți și tineri cercetători care a realizat în România proiectul casei solare EFdeN a ajuns în Dubai pentru a concura cu modelul de casă dezvoltat în cadrul competiției Solar Decathlon Middle East. Este singurul proiect din România și, pe lângă faptul că pune proiectul lor pe harta concursului, concurează la capitolul case sustenabile cu proiecte din diferite colțuri ale lumii (Statele Unite, Franța, Olanda, Italia, Australia și nu numai).

Dacă sunteți interesați să vedeți un proiect de casă solară pentru o familie de trei persoane care integrează elemente de tehnologie și inovație într-un cadru confortabil, în București, puteți găsi pe blvd. Pache Protopopescu nr. 66 un astfel de prototip, tot din familia EFdeN.

16 echipe din 12 țări concurează în cadrul Solar Decathlon Middle East. Echipa care a realizat proiectul este în căutare în această perioadă de sprijin pentru a duce proiectul la capăt, însemnând asigurarea completării bugetului necesar  pentru deplasarea echipei în Dubai, implementarea proiectului – reconstruirea casei pentru a participa în competiție și a o promova în cadrul Solar Decathlon Middle East Dubai, revenirea în țară și reconstruirea casei aici.  Este important de precizat că, prin ajutorul primit de la  100 de companii si persoane fizice, au reusit sa stranga mare parte din finanțarea necesară. Însă mai EFdeN mai are nevoie de sprijin pentru acest proiect.

Pe scurt, este lansat un apel pentru donații și alte modalități de sprijin. Orice contribuție este binevenita pentru finalizarea proiectului în  cadrul competiției și pentru reconstrucția casei în țara. Este o modalitate prin care se poate arăta că investițiile în case sustenabile sunt încurajate, că cercetare în zona de locuire, sustenabilitate și creștere a calității vieții are sprijin în România și poate genera idei și, referitor la idei, că ideile pot fi transformate în realitate și din țară, concurând cu proiecte de nivel similar din alte părți ale lumii.

imagine: EFdeN

Trei căi de implicare:

Implicare companii

Companiile pot face donații fie pentru a sponsoriza un membru al echipei  care va fi în Dubai în competiție, fie pentru a susține întregul  proiect.  Detalii sunt disponibile la: https://efden.org/sustine-inovatia.

Implicare personală

Pot fi făcute donații la nivel individual.  Se poate dona direct în cont bancar (RON, EUR) sau direct online prin cont PayPal (EUR) sau cu cardul (prin mobilPay – RON). Detaliile sunt disponibile la adresa indicată mai sus, https://efden.org/sustine-inovatia.

Implicare bloggeri

Dacă ai un blog și vrei sa fii alături de EFdeN, poți să te alaturi unui grup de bloggeri care deja au donat spațiu pe blogurile lor pentru a încuraja sprijinira proiectului EFdeN. Poți dona un articol și un banner pe blogul tău, astfel încât să fie oferită o campanie la cheie unui brand care poate să susțina EFdeN cu 10.000 de euro. Dacă vrei să te alături bloggerilor sau dacă ești o companie interesată de campania acestora, găsești la adresa următoare toate informațiile: https://efden.org/blogosfera-sustine-efden-la-solar-decathlon. 

imagine: EFdeN

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.