Programul de guvernare, o inovație?

Programul de guvernare, o inovație?

Încet, încet, se modernizează și politica autohtonă. Campania din 2016 a trecut de la câteva promisiuni inspirate de ideologia partidului sau de ideile liderilor de partid la ceea ce se cheamă „program de guvernare”.

Este drept că doar PSD a avut un program de guvernare complex în decembrie 2016, însă oferă speranțe că în 2020 vor fi mai multe partide politice care vor concura și pe acest palier.

Dar pentru asta este necesar ca actualul program de guvernare să fie pus în practică, iar în 2020 opoziția să nu crească doar pe opoziție față de coaliția care susține guvernul.

vote now
sursa imagine: vote now concept/Shutterstock.com

În curând ne vom mira că vor avea loc:

  • alegeri pe corecte, libere și statutare în filialele partidelor politice;
  • desemnări ale unor miniștri din umbră de către partidele de opoziție;
  • dezbateri interne și externe pe programele propuse de partide;
  • înființări ale unor departamente de politici și studii;
  • demisii de onoare.

Sunt Mădălin Blidaru și doresc să îți spun „bine ai venit” în casa mea digitală. Sper că ai găsit informații folositoare și un mediu plăcut. Sunt blogger și scriu aici de aproximativ șapte ani. Urmăresc ceea ce se întâmplă în social media și, în același timp, pe glob. Pregătit în domeniul relațiilor internaționale, pasionat de dezvoltare sustenabilă, m-am implicat în numeroase proiecte și acțiuni pornite cu gânduri bune; am trecut prin mai multe organizații, fie ele locale, naționale sau internaționale, de unde am avut ce să învăț. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale. Toate cele bune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *