Printre programele de masterat de la SNSPA: studii de muncă, studii de mediu

Printre programele de masterat de la SNSPA: studii de muncă, studii de mediu

Până pe 9 iulie, cei interesați de un program de masterat în cadrul Facultății de Științe Politice din cadrul SNSPA se pot înscrie pentru admitere. Înscrierea se face online la adresa aceasta.

Scriu acest articol pentru că pe lângă programele clasice în științe politice, politici publice și integrare europeană, management și guvernare, sociologie aplicată, teorie și analiză politică, antropologie, dezvoltare regională și cooperare internațională, gen și minorități, există câteva programe de studii exotice în peisajul academic din România:  studii de muncă, studii vizuale, studii regionale, studii de mediu.

Majoritatea au caracter aplicativ, cu excepția câtorva, considerate avansate: științe politice, teorie și analiză politică, sociologie aplicată – devianță și ordine socială, antropologie.

Programul de masterat în studii de muncă se desfășoară în limba engleză și face parte din rețeaua europeană a programelor de masterat în studii de muncă, oferind studenților posibilitatea de a studia un semestru la una dintre universitățile din această rețea (London School of Economics and Political Science, Universitat Autonoma de Barcelona, University  College Dublin, Universität Bremen, Universiteit van Amsterdam, Université Toulouse 1 și altele).

Din anul universitar 2017-2018, există un program de masterat în studii de mediu și dezvoltare sustenabilă, tot în limba engleză, pentru cei interesați de problematica mediului și politicile din domeniu.

studii de mediu

 

Sunt Mădălin Blidaru și doresc să îți spun „bine ai venit” în casa mea digitală. Sper că ai găsit informații folositoare și un mediu plăcut. Sunt blogger și scriu aici de aproximativ șapte ani. Urmăresc ceea ce se întâmplă în social media și, în același timp, pe glob. Pregătit în domeniul relațiilor internaționale, pasionat de dezvoltare sustenabilă, m-am implicat în numeroase proiecte și acțiuni pornite cu gânduri bune; am trecut prin mai multe organizații, fie ele locale, naționale sau internaționale, de unde am avut ce să învăț. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale. Toate cele bune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *