Printre anomaliile care se spun despre Roşia Montană…

…mai există şi o serie de articole care merită citite şi care prezintă un anumit nivel din realitatea acestei teme de interes internaţional.

Mă miră faptul că există astfel de articole, ţinând cont de modul cum televiziunea, ziarele şi o mare parte din cele de pe online au fost cumpărate.

 

 

 

Un scurt rezumat pe baza celor trei secvenţe din postarea încorporată de pe contul personal de Facebook:

1. Gabriel Resources caută să iasă din situaţie… pe plus

Nu au reuşit să cumpere toată România. Mai mult, au scos câteva zeci de mii de cetăţeni în stradă, iar acţiunile lor s-au prăbuşit. Pentru o firmă apărută din neant, foarte dubioasă, rămâne nevoia unor declaraţii oficiale ale unor politicieni români care să susţină un punct de vedere important într-un eventual proces.

Gabriel Resources face ce ar face orice corporaţie care aleargă după Roşia Montană. Asta nu înseamnă că presiunile şi dorinţele lor se vor îndeplini. Să nu uităm că vorbim de un proiect de lege neconstituţional şi nu respectă nici condiţiile europene de mediu.

2. Alba, un judeţ în prima jumătate din punct de vedere economic

HotNews prezintă foarte clar situaţia economică a judeţului Alba, unul care, faţă de alte 22 de judeţe, o duce chiar bine. Desigur, se putea şi mai mult, însă proiectul de la Roşia Montană nu are decât efecte negative.

Şantiere pentru autostrăzi de peste un miliard de euro, investiţii străine de sute de milioane de euro oferă un cadru asupra activităţii economice de aici. Desigur, acest tip de informaţii nu vor ajunge la cetăţeni pentru că se fac multe presiuni: sunt plătiţi oameni în funcţie de cât de bine arată pentru a da declaraţii mincinoase, sunt plătie firme pentru a face ameninţări, sunt alimentate pseudo-proteste.

3. Tunul speculativ numit proiectul Roşia Montană

Din nou, mă bucur că se ajunge aici, prezentându-se încă o serie de informaţii relevante privind inutilitatea şi pericolul creat de acest proiect. Adalbert Klein prezintă pe platforma Contributors un cancer al corupţiei.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.