Premiul Nobel pentru Pace a ajuns prin social media la OPCW

OPCW a primit Premiul Nobel pentru Pace

După cum știți, Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice (Organisation for Prohibition of Chemical Weapons) a primit anul acesta Premiul Nobel pentru Pace din partea comitetului care se ocupă cu așa ceva pentru „for its extensive efforts to eliminate chemical weapons”.

Nu a fost cine am crezut că va fi

Eu v-am spus pe cine așteptam să câștige acest premiu, însă a fost bine că nu a fost decernat unui om ținând cont că în ultimul timp nu au existat realizări remarcabile ale unor persoane, iar Comitetul Nobel a mai sprijinit de-a lungul timpului diferite organizații.

Social Media primește un punct în plus printr-un tweet

În situația în care cei de la OPCW nu au putut fi contactați într-un mod clasic, surpriza anunțării s-a manifestat prin social media. Am văzut pentru prima dată această știre aici, motiv pentru care am decis să o repostez pe blog.

 

 

Ce reținem din această ispravă 2.0?

  • nimeni nu trebuie să neglijeze Twitter, indiferent dacă e persoană, organizație, actor guvernamental;
  • social media primește încă o dată atenția cuvenită prin modul acesta de acțiune;
  • felicitări @NobelPrize_org pentru această abordare!

*image credit © Christos Georghiou | Dreamstime.com

Sunt Mădălin Blidaru și doresc să îți spun „bine ai venit” în casa mea digitală. Sper că ai găsit informații folositoare și un mediu plăcut. Sunt blogger și scriu aici de aproximativ șapte ani. Urmăresc ceea ce se întâmplă în social media și, în același timp, pe glob. Pregătit în domeniul relațiilor internaționale, pasionat de dezvoltare sustenabilă, m-am implicat în numeroase proiecte și acțiuni pornite cu gânduri bune; am trecut prin mai multe organizații, fie ele locale, naționale sau internaționale, de unde am avut ce să învăț. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale. Toate cele bune!