Povestea Orient Express

Povestea Orient Express

Londra – Paris – Constantinopol. Celebrul Orient Express cunoscut pentru vagoanele de dormit de lux și pentru restaurantele sale, pleacă în prima călătorie de la Paris, din Gara de Est, la Istanbul/Constantinopol pe 4 octombrie 1883. E drept că făceau o pauză la Giurgiu.

Ultima sa călătorie de la Paris la Viena a fost pe 8 iunie 2007, dar înainte și-a redus distanța spre est. Din 1977, nu mai opera la Istanbul, din 1991, nu mai opera la București, iar din 2001 se oprea la Viena. De pe 14 decembrie 2009, ruta Orient Express nu mai există.

Cu un an înainte de prima cursă Orient Express spre Istanbul, antreprenorul belgian Georges Nagelmackers lanseze o rută Paris – Viena.  Cursa originală Orient Express pleca din Paris și ajutea, trecând de Munchen și Viena, la Giurgiu. De acolo, un feribot trecea călătorii Dunărea către Ruse, aceștia luând un tren către Varna. De la Varna, putea să continue către Istanbul (Constantinopol) cu un feribot. Câțiva ani mai târziu, în 1889, era disponibil primul tren direct Paris – Istanbul.  Cu timpul, au avut loc mai multe diversificări, conform nevoilor și dezvoltării infrastructurii europene. Din 1885, o rută prin Belgrad – Plovdiv – Constantinopol era disponibilă. După Primul Război Mondial, către orașele din nordul Italiei.

Orient Express este în centrul multor reprezentări culturale. Reflectă timpul său. Apare într-un moment în care sunt deja câteva decenii de sprijinire susținută de către unii suverani europeni a liniilor care să lege marile orașe, de finanțare a acestor inițiative. Apare într-un context în care deja peste Oceanul Atlantic se fac eforturi umane și inumane pentru liniile transcontinentale. Londra – Constantinopol în perioada în care nu exitau avioane reprezenta o realizare notabilă. Legarea Europei peste granițe reprezenta un proiect important la acea vreme.

Povestea Orient Express este și o poveste politică. Nu doar cum s-a format, dar și cum s-a extins, cum a fost afectat de competiția geopolitică pentru Europa, care a fost impactul lăsat de Primul Război Mondial, de Al Doilea Război Mondial, de avansul comuniștilor în Est și de Războiul Rece. Povestea Companiei Naționale de Vagoane de Dormit este la fel de relevantă.

imagine: Britannica

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *