Plățile online prin card au crescut cu 62%

Plățile online prin card au crescut cu 62%

Gala Premiilor eCommerce vine cu informații noi despre stadiul tranzacțiilor pe care le fac consumatorii români în mediul online.

Cifrele furnizate de RomCard indică faptul că plățile online prin card cu crescut cu 62% în primele trei luni ale anului 2016 comparativ cu primele trei luni ale anului precedent. În sistemul 3D Secure s-au procesat plăți online în valoarea de 148,4 milioane de euro.

Desigur, creșterea aceasta este însoțită și de o creștere a numărului de tranzacții efectuale. Astfel, peste 1,1 milioane de tranzacții au fost efectuale lunar în primele trei luni ale anului. Anul trecut, media era în jur de 780.000 de tranzacții în fiecare lună pentru aceeași perioadă.

Ce spun cei de la GPeC despre aceste actualizări ale situației zonei de tranzacții online?

„Din semnalele noastre, odată cu scăderea comisioanelor de procesare, tot mai multe magazine online importante au început să încurajeze realmente plățile online prin card. Pentru un comerciant, o cumpărătură achitată online prin card este ideală pentru că îi scade costurile logistice (telefoane de confirmare, timp, salariile personalului din call-center etc.) și, mai ales, este – de cele mai multe ori – o tranzacție sigură (riscul refuzului coletului la ușă de către client este mult mai mic). Datorită scăderii comisioanelor de procesare, tot mai multe magazine își permit acum să încurajeze plata prin card, deci ne putem aștepta la creșteri semnificative în viitorul apropiat” – Andrei Radu, CEO GPeC

Mai multe informații cu privire la zona de comerț electronic sunt disponibile pe site-ul GPeC.ro. Cifrele vor fi discutate la GPeC Summit peste câteva zile.

P.S.: Până pe 16 mai, poți câștiga două invitații 3-day pass pentru GPeC Summit. Info la adresa următoare:

Concurs: câștigă două invitații la GPeC Summit

Sunt Mădălin Blidaru și doresc să îți spun „bine ai venit” în casa mea digitală. Sper că ai găsit informații folositoare și un mediu plăcut. Sunt blogger și scriu aici de aproximativ șapte ani. Urmăresc ceea ce se întâmplă în social media și, în același timp, pe glob. Pregătit în domeniul relațiilor internaționale, pasionat de dezvoltare sustenabilă, m-am implicat în numeroase proiecte și acțiuni pornite cu gânduri bune; am trecut prin mai multe organizații, fie ele locale, naționale sau internaționale, de unde am avut ce să învăț. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale. Toate cele bune!

2 Replies to “Plățile online prin card au crescut cu 62%”

  1. Care adresa? Referitor la articol, cresterile platilor respectiv cresterea vanzarilor are multe alte cauze in spate. Sa mentionez numai una dintre ele, posibilitatea de retur. Siguranta platilor cu cardul. Pana cum in Romania nu s-au declarat prea multe incidente de securitate. Si ar mai fi…

Comments are closed.