Pentru a înțelege politicile lui Trump: Navarro

Pentru a înțelege politicile lui Trump: Navarro

Peter Navarro este profesor de economie la Universitatea din California, Irvine, fiind preocupat de politica comercială.

Este unul dintre „ideologii” din jurul lui Trump, acum director al National Trade Council și consilier-șef pentru comerț în campania prezidențială a lui Donald Trump.

Din volumul scris de Navarro, „Death by China”, 2011

Referitor la ceea ce am atașat, se pare ca Navarro l-a gasit pe Trump. E drept ca s-a intamplat un ciclu electoral mai tarziu. Nu știu cât de mult va rezista Trump în urmărirea planului propus de acesta. Despre ce plan vorbesc? Cel disponibil în volumul său, „Death by China – Confronting the Dragon – A Global Call to Action”.

Presimt ca Donald Trump urmareste revendicarea de catre SUA a satelitului natural al Terrei si a catorva asteroizi inaintea RPC, precum si democratizarea celui mai numeros stat.

Volumul, ca intreg, este un manifest politic si pare a fi o biblie nerecunoscuta a Administratiei Trump. Contine un capitol de directii politice si masuri, multe dintre ele aflandu-se in programul de guvernare al lui Donald Trump.

In esenta, o combinatie de viziuni care au marcat Statele Unite prin J.Q. Adams, W. McKinley, Eisenhower-Nixon, R. Reagan, axata nevoilor actuale.

Din pacate, in carte, se bazeaza pe loialitatea si cooperarea cu “Europa” in indeplinirea misiunii, ceea ce putin probabil ca se va intampla in contextul actual.

Combinatia Bannon-Navarro-Ross-Mattis-Carson e un cocktail ideologic care va spune despre Cheney-Rumsfeld-Wolfowitz că a fost unul moderat.

Sunt Mădălin Blidaru și doresc să îți spun „bine ai venit” în casa mea digitală. Sper că ai găsit informații folositoare și un mediu plăcut. Sunt blogger și scriu aici de aproximativ șapte ani. Urmăresc ceea ce se întâmplă în social media și, în același timp, pe glob. Pregătit în domeniul relațiilor internaționale, pasionat de dezvoltare sustenabilă, m-am implicat în numeroase proiecte și acțiuni pornite cu gânduri bune; am trecut prin mai multe organizații, fie ele locale, naționale sau internaționale, de unde am avut ce să învăț. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale. Toate cele bune!

One Reply to “Pentru a înțelege politicile lui Trump: Navarro”

Comments are closed.