Pe scurt, despre protestele împotriva CCR

Pe scurt, despre protestele împotriva CCR

Înțeleg protestele împotriva Guvernului, dar nu și pe cele împotriva Curții Constituționale.

Până acum, cu câteva excepții, Curtea Constituțională a reușit să își facă treaba foarte bine, admirabil având în vedere o presiune publică imensă (de exemplu, suspendarea președintelui din 2012, momentul OUG 13).

Având în vedere derapajele celor trei puteri și presiunea populară (fie că vorbim de presă sau de popor), Curtea Constituțională rămâne un instrument util protejării democrației și respectării principiilor statului de drept.

 

justitia balanta curtea suprema us
sursa imagine: justice, US Supreme Court/Shutterstock.com

Despre proteste:

  1. HotNews.ro, Aproximativ 1.000 de persoane au pornit in mars spre Curtea Constitutionala in protestul fata de desfiintarea notiunii de conflict de interese. Protestatarii sunt nemultumiti si de desemnarea premierului Mihai Tudose;
  2. News.ro, Protestul “Împreună salvăm ţara de corupţi”: Peste 1000 de persoane au trecut de Piaţa Romană. La Universitate, numărul protestatarilor s-a redus din cauza ploii.

Sunt Mădălin Blidaru și doresc să îți spun „bine ai venit” în casa mea digitală. Sper că ai găsit informații folositoare și un mediu plăcut. Sunt blogger și scriu aici de aproximativ șapte ani. Urmăresc ceea ce se întâmplă în social media și, în același timp, pe glob. Pregătit în domeniul relațiilor internaționale, pasionat de dezvoltare sustenabilă, m-am implicat în numeroase proiecte și acțiuni pornite cu gânduri bune; am trecut prin mai multe organizații, fie ele locale, naționale sau internaționale, de unde am avut ce să învăț. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale. Toate cele bune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *