Partidul Național Liberal se transformă în Partidul Agrar Român

Partidul Național Liberal se transformă în Partidul Agrar Român

Tocmai am terminat de urmărit clipul electoral al PNL în ziua în care candidatul nominalizat pentru prim-ministru de PNL și cu imaginea căru fac campanie s-a dezis de ei. Face parte din categoria „cum să te faci de două ori de râs într-o zi”.

Nu am mai pus promovarea de pe plan local, căci dezastru ar fi complet. Ca o paranteză, pe plan local PNL distribuie pliante în care spun că cei din PSD sunt cu rușii. În realitate, sunt aleși ai PSD care le-ar putea da lecții celor din PNL despre cum au contribuit la aderarea la NATO cum ei nici nu visează. Dar au cam lipsit de la școală.

Pe scurt, au făcut un clip electoral în care o domniță îmbrăcată în ie și desculță se mișcă haotic pe ecran, iar la final încheie cu „România înainte”, PNL și Dacian Cioloș. Problema e că ia țărănească pe care au dorit să o promoveze arată opusul la înainte, în principal arhaism și captivitate în trecut. Să explic de ce.

În primul rând, indică faptul că PNL se identifică ca un partid agrar, iar aici am o veste proastă pentru stafful de comunicare al PNL: viitorul PNL-ului este prezentul PNȚCD-ului. În primul rând, oamenii de la țară sunt mai inteligenți decât consideră partidul. În al doilea rând, cu vârsta, oamenii mor, diminuând electoratul. Iar în al treilea rând, tinerii fie vor pleca, fie se vor adapta/moderniza asemenea mediului … semiurban. Pe scurt, PNL nu are viitor.

În al doilea rând, să le recomande cineva celor din PNL să își modifice sloganul în „România înainte spre Lumea a Treia”, căci doar statele din Lumea a Treia au un procent masiv al populației în mediul rural, ocupate și neangajate, la limita sărăciei și a excluziunii sociale. Și să le transmită și că ia, doina sau cântecele de jale și alte elemente culturale amintite în spotul electoral nu sunt specifice României. Le veți găsi în toată Europa Centrală și de Est, în Caucaz, în Rusia, în Orientul Apropiat, în Asia Centrală, în China, în India, în America Centrală, în America de Sud și posibil în câteva state din Africa.

Cam atât. Unii se pare că ar înfrânge rațiunea pentru a pierde voturi.

vot
sursa imagine: vote | Shutterstock.com

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.