Ora Pământului Vrancea 2013: Împreună suntem schimbarea

O zi de sâmbătă, luna martie și câteva grade în minus. Cu toate acesta, aproximativ 100 de tineri s-au adunat în Piața Unirii din Focșani pentru a lua parte la activitatea intitulată „Earth Hour Vrancea 2013”, organizată de Blogosfera Vrancea.

Voia bună, zâmbetele și lumina degajată de torțele aprinse au luptat cu frigul de afară și, la lumina lumânării, speranța unui mediu mai sănătos a renăscut. Fiecare dintre noi are puterea de a schimba lumea în care trăim. Ghidați de acest motto, organizatorii s-au adunat în Piața Unirii pentru a pregăti mult așteptatul eveniment. Lumină, solidaritate, cooperare sunt caracteristici ale acestui eveniment care reprezintă și scopul întregii activități de pe mapamond. Împreună putem conștientiza pericolele la care ne expunem prin neglijarea nevoilor mediului înconjurător.

Blogosfera Vrancea a organizat pentru a-l doilea an consecutiv acest eveniment. Autoritățile locale (Primăria Focșani, Prefectura Vrancea, Garnizoana Focșani, Consiliul Județean Vrancea) au răspuns pozitiv provocării de a se alătura unei mișcări ce va pune orașul Focșani, alături de alte câteva mii de pe întreaga hartă a Terrei, pe lista celebrării Earth Hour 2013.

Coordonată la nivel internațional de către WWF (World Wide Fund for Nature), mișcarea Earth Hour, pornită în Sydney în 2007, a cucerit milioane de oameni și, tototdată, simbolizează apartenența la o comunitate care își propune să contribuie o dezvoltare durabilă.

Sâmbătă, Piața Unirii a fost în centrul atenției. Torțele emanau speranță, iar zonele limitrofe erau cuprinse de întuneric, datorită opririi iluminatului public de pe bulevarde, deconectării aparaturii electronice. Conștientizarea a fost primul pas. Împreună putem să schimbăm atitudinea om-natură.

afis-earth-hour-vrancea-2013

În desfășurarea acestui eveniment, s-au implicat ca parteneri și organizații precum: Consiliul Județean al Elevilor Vrancea, Consiliul Local al Tinerilor Focșani, Asociația Potpourri, Asociația Una e Natura, Tineretul Național Liberal Focșani. De asemenea, presa vrânceană a susținut acest eveniment prin promovarea acestuia. Desfășurarea activității a fost susținută de UMO Serv, companie ce oferă servicii de pază umană și sisteme electronice de securitate.

Imaginea Earth Hour folosită ca „featured image” este realizată de Adrian Fluture.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

2 Replies to “Ora Pământului Vrancea 2013: Împreună suntem schimbarea”

Comments are closed.