Oportunitate: stagii la cabinetul eurodeputatului Siegfried Mureșan

Stagii la cabinetul eurodeputatului Siegfried Mureșan

Eurodeputatul Siegfried Mureșan a anunțat lansarea concursului pentru a treia ediție de stagii „Primul pas în cariera europeană”, în care sunt puse la dispoziție o serie de stagii de practică pentru pentru perioada 11 iulie – 10 octombrie 2016, respectiv 10 octombrie 2016 – 9 ianuarie 2017.

Acestea se vor desfășura la cabinetul parlamentar din București. Programul este dedicat tinerilor între 18 și 29 de ani, studenți sau tineri absolvenți, oferind oportunitatea de a se familiariza cu activitatea Parlamentului European, a activităților desfășurate de un membru al acestui for, dar și de a dobândi experiență în privința politicilor europene și comunicării politice.

Până pe 27 iunie 2016, candidații trebuie să trimită dosarul complet la adresa internship@siegfriedmuresan.eu, conținând un CV în format european, o copie după foaia matricolă a studiilor universitare sau adeverință de la facultate care să ateste media notelor pe fiecare an și o scrisoare de intenție de maxim 4.000 de caractere1.

Mai multe detalii găsiți pe site-ul eurodeputatului Siegfried Mureșan, aici. Redau criteriile de selecție, responsabilitățile și beneficiile:

Responsabilitați:

 • Propuneri de luări de poziție pe teme de interes public;
 • Monitorizarea și analiză media;
 • Monitorizarea și analiza principalelor evenimente publice naționale și europene;
 • Elaborarea de materiale de analiză și informative;
 • Asistarea consilierilor eurodeputatului Siegfried Mureșan în sarcinile cotidiene de comunicare.

Beneficii:

 • Posibilitatea de a lucra într-un mediu instituțional dinamic și serios;
 • osibilitatea de a interacționa cu profesioniști și experți ai instituțiilor europene;
 • Acumularea de experiență în domeniul comunicării politice și al afacerilor europene;
 • O vizită de lucru la unul dintre sediile Parlamentului European din Bruxelles și Strasbourg;
 • Adeverință care atestă efectuarea stagiului de practică.

Mult succes!

 1. incluzând și spațiile []

Sunt Mădălin Blidaru și doresc să îți spun „bine ai venit” în casa mea digitală. Sper că ai găsit informații folositoare și un mediu plăcut. Sunt blogger și scriu aici de aproximativ șapte ani. Urmăresc ceea ce se întâmplă în social media și, în același timp, pe glob. Pregătit în domeniul relațiilor internaționale, pasionat de dezvoltare sustenabilă, m-am implicat în numeroase proiecte și acțiuni pornite cu gânduri bune; am trecut prin mai multe organizații, fie ele locale, naționale sau internaționale, de unde am avut ce să învăț. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale. Toate cele bune!