Opinie despre Marea Adunare Centenară de la Chișinău

Opinie despre Marea Adunare Centenară de la Chișinău

Redau aici opinia postată pe Facebook despre evenimentul Marii Adunări Centenare de la Chișinău. Marea Adunare Centenară a avut loc pe 25 martie 2018 la Chișinău, în Piața Marii Adunări Naționale.  

Mă bucur să văd reprezentanții principalelor forțe politice din România asumându-și la Chișinău al treilea proiect de țară de după 1989: #ReUnirea.

Nu îmi place să văd politicienii de la Chișinău mințindu-și cetățeni doar pentru a-și asigura propria libertate sau să citesc mesajele unor persoane din România care reiau fără simț critic propaganda anti-unire, condamnând populația să traiască cu minciunile elitelor politice în cea mai săracă țară din Europa.

Demersurile democratice ale Sfatului Țării din 1918 au fost cele care au pus bazele Marii Unirii. Două decenii mai târziu, înțelegerile marcate de Pactul Ribbentrop-Molotov și de Protocolul secret adițional au fost două demersuri ilegale și ilegitime între două state revizioniste, vinovate de zeci de milioane de morți în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Unirea este singura modalitate prin care Moldova va reprezenta în ochii oficialilor din europeni și ruși mai mult decât un mecanism de realizare a unor infracțiuni financiare și de criminalitate organizată ori forță de muncă ieftină.

Unirea este singura cale spre asigurarea securității și prosperității cetățenilor din Republica Moldova și, desigur, calea europeană.

#NoiVremUnirea

sursă imagine: Facebook – Basarabia e România

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *