O nouă rundă WIFI4EU

O nouă rundă WIFI4EU

Comisia Europeană a anunțat deschiderea unei noi runde WIFI4EU, program prin intermediul căruia municipalitățile, pe baza principiului „primul venit, primul servit”, pot primi vouchere pentru crearea de rețele WIFI gratuite în spațiile publice.

Cea de-a treia rundă de înscrieri WiFi4EU se deschide pe 19 septembrie, 2019, 14:00 ora României, are un buget de de 26.7 milioane de euro prin care Comisia va distribui 1.780 de vouchere în toate localitățile europene câștigătoare. Cererea de propuneri va fi deschisă până la data de 20 septembrie 2019, 18 :00 ora României. La ultimul apel, 98% din vouchere au fost date în primele 60 de secunde de la lansarea apelului.

Conform informațiilor transmise de Comisiei, pentru a fi eligibil pentru un voucher în valoare de 15.000 de euro, municipalitățile trebuie să se înregistreze în prealabil pe portalul WiFi4EU.  Odată ce municipalitățile s-au înregistrat pe platformă, acestea vor putea aplica pentru un voucher printr-un simplu click. Comisia Europeană va selecta beneficiarii în ordinea înscrierilor, asigurând respectarea echilibrului geografic. 

imagine: Pixabay

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.