O inițiativă înțeleaptă a Consiliului Concurenței

O inițiativă înțeleaptă a Consiliului Concurenței

De apreciat măsura introdusă de Consiliul Concurenței, pe modelul bunelor practici în domeniu, de a publica o listă neagră (blacklist) cu firmele implicate în investigații privind trucarea de licitații și deciziile de sancționare din ultimii trei ani. Este una dintre metodele eficiente pentru promovarea integrității publice și asigurării unui comportament de piață adecvat din partea operatorilor economici.

News.ro citează o informare recentă a Consiliului Concurenței:

“Pentru a veni în sprijinul autorităţilor care fac evaluarea, Consiliul Concurenţei va publica pe pagina proprie de Internet o listă actualizată (blacklist) care va cuprinde denumirea operatorilor economici care au fost implicaţi în investigaţii privind trucarea de licitaţii, deciziile de sancţionare din ultimii trei ani, precum şi menţiuni cu privire la modalitatea de cooperare a acestora cu autoritatea naţională de concurenţă”.

O listă cu 35 de companii pentru care există decizii de încălcare a legislației naționale și/sau europene privind concurența prin diferite practici ilegale este disponibilă pe site-ul instituției. Sunt nume mai mult sau mai puțin cunoscute, dar este irelevantă denumirea acestora, atât timp cât au trucat sau încercat trucarea de licitații publice.

imagine: Pixabay

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *