Noi dificultăți la intrarea pe piața muncii din Regatul Unit

Cetățenii români vor avea dificultăți la intrarea pe piața muncii din Regatul Unit

Guvernul Regatului Unit a prezentat noul cadru privind condițiile de imigrare după Brexit, un sistem care își propune să încheie era liberei circulații a persoanelor cu un nivel redus de calificare. Este vorba de un sistem bazat pe puncte ce își propune să limiteze accesul la vizele necesare pentru a lucra în Regatul Unit, aplicabil atât cetățenilor europeni, cât și celor din afara UE.

Până în prezent, migranții din Europa de Est, Bulgaria și România lucrează mai multe ore și câștigă mai puțin, sunt încadrați pe locuri de muncă pentru care este necesar un nivel redus de calificare. Acest lucru este o problemă pentru piața muncii din Regatul Unit, deoarece duce la o precarizare a condițiilor de pe piața muncii. Reacția de opoziție față de aceste presiuni nu a venit doar prin schimbările electorale, ci și din partea executivului britanic obligat să își ducă la îndeplinire promisiunile de campanie.

În discursul oficial, noul sistem își propune să pună punct liberei circulații, să recapete controlul frontierelor și să redobândească încreaderea publică.  Priti Patel, secretarul britanic pentru afaceri interne, transmite că vor mai exista „rute prin intermediul schemei de imigrare bazată pe puncte care vor permite oamenilor să vină cu nivelul adecvat de competențe care pot sprijini țara și economia”. Dar nu va fi nicio scehmă pentru munca slab calificată, de zona de unde provin mulți est-europeni.

Surprinzător, sistemul este centrat pe angajator. Guvernul britanic își propune să folosească schimbările în această politică pentru a încuraja automatizarea și tehnologizarea, punând astfel o presiune pe angajatori pentru a merge în această direcție și pentru a se adapta, de a depune eforturi pentru retenția celor bine pregătiți și de a mai folosi și din forța de muncă locală inactivă.

Ținând cont de faptul că treime din est-europeni sunt în retail și producție, că peste jumătate din persoanele cu nivel înalt de calificare din Regatul Unit din estul Europei sunt în locuri de muncă care necesită un nivel redus de calificare, că două treimi din lucrătorii români și bulgari sunt încadrați pe locuri de muncă prost plătite, că cei mai mulți lucrează în construcții, distribuție și horeca, transporturi și comunicații, producție, această schimbare poate duce la piedici semnificative în accesul pe piața muncii din Regatul Unit, dacă nu sunt printre beneficiarii schemei dedicate cetățenilor europeni deja rezidenți.

Există o serie de canale propuse prin care cetățenii europeni, inclusiv cei români, vor continua să beneficieze de avantajele accesului pe piața muncii. Scheme pentru studenți, pentru cei înalt calificați, pentru ocupațiile unde este un deficit de forță de muncă și creșterea limitei pentru lucrătorii sezonieri se află în propunerea departamentului responsabil de afaceri interne din Regatul Unit. În această perioadă, mai este valabilă și schema pentru cetățenii UE deja rezidenți în Regat.
Cetățenii Uniunii Europene care sunt rezidenți în Regatul Unit până în 31 decembrie 2020 încă vor mai putea aplica pentru stabilirea în Regatul Unit prin intermediul schemei specifice până în iunie 2021. Noul plan își propune să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2021. Cei aflați sub această schemă vor continua să beneficieze de dreptul la muncă în mod nerestricționat.
Cetățenii europeni și ai altor state fără vize nu vor avea nevoie de vize pentru a intra în Regat pentru vizite până la 6 luni. Mai mult, pe termen lung vor fi introduse autorizațiile electronice de călătorie, similar accesului în alte state.
Minim 70 de puncte vor fi necesare pentru a aplica pentru viza care permite munca, puncte ce pot fi obținute astfel:
– oferta unui loc de muncă din partea patronului, patron verificat de autorități – 20 de puncte, obligatoriu;
– nivelul de calificare adecvat locului de muncă – 20 de puncte, obligatoriu;
– vorbirea limbii engleze la nivelul cerut – 10 puncte, obligatoriu;
– salariu între 20.480 și 23.039 de lire – 0 puncte, neobligatoriu;
– salariu între 23.040 și 25.599 de lire – 10 puncte, neobligatoriu;
– salariu între 25.600 de lire sau mai mare – 20 de puncte, neobligatoriu;
– loc de muncă într-un domeniu ocupațional cu deficit de forță de muncă, așa cum a fost desemnat de comisia specializată – 20 de puncte, neobligatoriu;
– doctorat într-un subiect relevant locului de muncă – 10 puncte, neobligatoriu;
– doctorat într-un subiect STEM relevant locului de muncă – 20 de puncte, neobligatoriu.
Imaginea lăsată de această propunere de politică publică, expusă pe larg de executivul condus de Boris Johnson (vezi policy paper), este diferită de asigurările vesele promovate autoritățile de la București, indiferent de numele lor, privind drepturile neafectate ale lucrătorilor români. Uitați că vor fi afectate, inclusiv direct. Câți lucrători din România sunt în situația de a nu mai avea acces anualpe piața forței de muncă britanică în urma aplicării acestor condiții? 100.000? 200.000? Ce soluții avem în România pentru aceștia, în afară de piața UE?
imagine: Pixabay

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *