Nebraska: Anul Centenarului României

Nebraska: Anul Centenarului României

Ambasada României în Statele Unite ale Americii a anunțat proclamarea de către guvernatorul statului Nebraska, Pete Ricketts, a anului 2018 ca Anul Centenarului României în statul pe care îl conduce.

Proclamația amintește celebararea centenarului de la Marea Unire la 1 decembrie 2018, parteneriatul strategic și angajamentul pentru promovarea securității transatlantice, colaborarea pe diferite domenii (comerț, educație, antreprenoriat) și contribuția generațiilor de americani români la dezvoltarea Statelor Unite.

Nebraska, cu capitala Lincoln, este un stat central în Statele Unite ale Americii, având o populație de aproximativ 1,9 milioane de locuitori. La nivelul SUA, ete al 37-lea stat ca populație în SUA, al 36-lea ca valoare a PIB-ului și al 16-lea ca suprafață.

Din informațiile publicate de Ambasada României la Washington, emiterea acestor documente onorifice este parte a unui proiect al Ambasadei României la Washington de celebrare a Centenarului Marii Uniri din 1918.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *