Motivatia unei limbi straine

Traim in secolul vitezei, secolul 21, dar nu este o noutate faptul ca o limba straina reprezinta un plus in viata ta, mai ales din punct de vedere profesional. Inca din cele mai vechi timpuri oamenii stiau cel putin inca o limba straine pe langa cea materna ( vorbind de cei cu posibilitati aflati pe o anumita treapta a societatii). Cu cat ne apropiem mai mult de prezent cu atat importanta cunoasterii unei limbi de circulatie internatioanala a devenit din ce in ce mai importanta si mai folositoare.

In prezent limba engleza este un “must”, daca ar fi sa folosesc un termen din acesta , mai pe romaneste  este o necesitate.  Limba majoritara pe Internet este engleza, iar influienta tarilor in care se vorbeste acest limbaj de circulatie mondiala ( UK , US etc) a devenit din ce in ce mai mare.

Totusi sunt regiuni de pe glob in care nu te descurci doar cu limba engleza , asa incat este necesara cunoasterea si altei limbi straine dintr-o gama variata ( franceza, germana, rusa etc).

Care sunt totusi motivatiile invatarii unei limbi straine?

In prezent sunt foarte multe persoane care fac acest lucru doar datorita aspectului din CV  ( care poate oricand sa aduca un spor la salariu, un loc de munca mai bun, poate un job in afara tarii). De asemenea, cunoasterea mai multor limbi straine importante reprezinta un atu in fata concurentei, fie ca este vorba despre un job, dupa cum am precizat mai sus, sau de obtinerea unei burse de studiu…

De asemenea , preferam sa ne petrecem vacantele in strainatate ( o excursie la Moscova -destul de rar, dar am eu ce am cu Rusia, o plimbare pe Champs-Elysees, o calatorie pe arterele Londrei, vizitarea centrului istoric al unei tari s.a.m.d).

Este o multime de motive pentru care poti invata o limba straina, indiferent de numele acesteia, dar eu consider ca este important sa privesti scopul ( adica invatarea ei) , lasand la o parte descurajarile apropiatilor, sa il ai mereu in minte pentru a nu-ti pierde motivatia ( care este foarte greu de regasit).

In concluzie , invatarea unei limbi straine diferite de engleza, reprezinta un plus, un atuu foarte important ce nu trebuie neglijat.

4 Replies to “Motivatia unei limbi straine”

  1. Poate” Sunt o multime de motive….”, oricum felicitari pentru premiu castigat. Si inca o chestie ” ATÚ singular/Atuuri plural . Situație, fapt care oferă cuiva un avantaj într-o anumită împrejurare. [Art. atuul] /<fr. atout ".Pe langa cursul asta mai bine iti dadea si unul de limba romana cred ca iti era mai de folos. Toate cele bune!

    1. @E.C. : Mersi. Am remediat greseala, dar nu cred ca am nevoie de un curs de limba romana doar pentru o greseala… Ma bucur totusi ca unii au timp sa se uite dupa greseli in ograda vecinului…
      P.S. Stiu ca este frustrant sa pierzi cand ai avut 50% sanse de izbannda. Puteam sa fiu eu de partea cealalta…

  2. Nu este sistem de invatam in Romania. O discutie despre acest subiect este mai mult nostalgica daca mai gandim la orele petrecute in banci. A trece prin scoala romaneasca este o chestiune de selectie naturala si noroc.Selectie naturala pentru ca cine scapa si intelge adevarul prezentat in articol va evolua in viata.Noroc pentru ca diferenta de 10% a profesorilor capabili si care impulsioneaza invataceii este un cadou extraordinar pentru orice persoana.

Comments are closed.