Momentul când am învățat să degust un vin

Fiecare zi este o lecție în mod sigur. Există o vârstă când fiecare oportunitate îți aduce o serie de cunoștințe care, cu siguranță, îți vor fi utile pe viitor și, desigur, merită împărtășite. Acest lucru îl pot spune și despre oportunitatea oferită prin invitația de la Vincon Vrancea, cu sprijinul lui Alin Ioniță.

În călătoria noastră inițiatică prin tărâmul vinurilor, alături de colegii din Blogosfera Vrancea, am descoperit o nouă lume. Personal, nu știam atâtea despre vinuri câte am aflat în cele patru ore alături de bloggeri și specialiștii de la Vincon.

bloggeri la vincon

Am vizitat crama Paradis din Focșani, precum și Beciul Domnesc, un monument istoric, putând să afirm că este chiar un monument al istoriei vinului în Vrancea și România. Călătoria a continuat cu vizita centrului de la Odobești, unde am văzut drumul parcurs de o sticlă de vin, asistând chiar și la o împachetare live, ca să spun așa. Neașteptată. Datorită lui Cristi Florea, pot să fur acest clip de pe YouTube:

foto-@-vin-34-ani
Am degustat șapte tipuri de vin premium produse de Vincon Vrancea. Ceea ce pot spune, este că am fost captivat de un Rosé Verité. Pe locul al doilea în topul preferințelor trece vinul Muscat Ottonel degustat, urmat de Ambrosio Cabernet Sauvignon. Este un top incredibil de subiectiv, în funcție de tendința mea de a merge către vin sec. De asemenea, am avut ocazia să degust un vinars vechi de 34 de ani, un distilat Charente, cu care m-am și pozat.

Am apreciat foarte mult inclinația spre educarea consumatorului în privința consumului de vin. Până la urmă, cerințele sunt dictate de consumator, iar un consumator inteligent poate aduce beneficii. Această vizită a fost o lecție despre consumul de vin, despre istoria vinului, despre istoria cramelor vrâncene, despre particularitățile diferitelor tipuri de vin și vinars. O să mai revin pe acest subiect cu o serie de articole în care voi posta galerii foto de la cramele Paradis și Beciul Domnesc.

I hope you will like it!

Notă: Fotografiile folosite în acest articol sunt realizate de Adrian Fluture.

Sunt Mădălin Blidaru și doresc să îți spun „bine ai venit” în casa mea digitală. Sper că ai găsit informații folositoare și un mediu plăcut. Sunt blogger și scriu aici de aproximativ șapte ani. Urmăresc ceea ce se întâmplă în social media și, în același timp, pe glob. Pregătit în domeniul relațiilor internaționale, pasionat de dezvoltare sustenabilă, m-am implicat în numeroase proiecte și acțiuni pornite cu gânduri bune; am trecut prin mai multe organizații, fie ele locale, naționale sau internaționale, de unde am avut ce să învăț. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale. Toate cele bune!

2 Replies to “Momentul când am învățat să degust un vin”

Comments are closed.