Moise Guran (USR) vrea să lase tinerii fără pensii

Moise Guran (USR) vrea să lase tinerii fără pensii

Este duminică. Deschid Facebook-ul să văd ce mesaje mai circulă într-o parte a social media și îmi atrage atenția o propunere cu care vine Moise Guran, politician USR, pe care o redau mai jos:

În aceste săptămâni călătoresc prin țară pentru a face consultări cu antreprenori vis-a-vis de planul nostru de a-i scuti pe tineri (până la 24 de ani) de contribuții. Pentru a le da o șansă de calificare și un motiv în plus să se angajeze și să rămână în România, evident.
Cel mai des reacțiile sunt bune, dar nu lipsesc nici situațiile în care am sentimentul că le vorbesc despre Irina și Brâncuși.
Prea multă rezistență la schimbare în țara asta, zău! Prea mult hate, prea mult individualism, prea multă ipocrizie!

Bănuiesc că ideea transmisă de acesta este susținută și de USR-PLUS, fiind responsabil de campaniile acestui partid, din ce am citit în media în ultimele săptămâni. Așadar, vrea să scurtească tinerii muncitori de contribuții.

În practică, nu sunt scutiți tinerii de contribuții, ci companiile, căci ele erau obligate să verse contribuțiile la asigurările de sănătate și la pensii, la fel cum se întâmplă în toată lumea dezvoltată și semi-dezvoltată. Nu sunt măsuri pentru tineri, după cum voi arăta în continuare.

Evident, tinerii vor fi fericiți când vor avea cu câțiva lei mai mult la intrarea pe piața forței de muncă sau în desfășurarea primilor ani de muncă, dar pe termen lung măsura este dezastruoasă pentru că vor avea nevoie de stagiu de cotizare, vor avea nevoie de o pensie decentă peste 40-50 de ani, vor avea nevoie de finanțarea asigurărilor de sănătate și lista poate continua. Nu cred că 5Gang și alți influenceri ai tinerilor din această vârstă vor face prea curând vreo acțiune de conștientizare în rândul audienței lor despre rolul contribuțiilor din salariu. Propunerea scutirii de contribuții are aceleași probleme ca în cazul lucrătorilor din construcții și din alte sectoare speciale. Iar la final ne vom trezi tot cei care își plătesc contribuțiile în fiecare lună, de aici sau din UE, că va trebui să le dăm pensii speciale pentru că au fost niște deștepți din PSD, PNL și USR în anii 2016-2020 care au venit cu ideea scutirii de contribuții, distrugând orice idee justiție fiscală. Valabil și pentru tăierea contribuțiilor pentru part-time de către Guvernul Orban, care lasă tinerii și nu numai angajați part-time într-o poziție neplăcută pe termen lung, când își vor da seama că au fost fraieriți și de politicieni, și de angajatori când au acceptat part-time-ul.

De vrea să îi lase fără vreo șase ani de contribuții? Aparent, pentru „a le da o șansă de calificare și un motiv în plus să se angajeze și să rămână în România”. Ceea ce nu este o problemă. Suntem pe o piață europeană a muncii, bazată pe libera circulație a lucrătorilor ca principiu fundamental, unde este normal ca angajații să își caute un loc de muncă acolo unde au beneficii mai bune. Și angajatorii au beneficii similare. Cererea și oferta funcționează și pe piața europeană a muncii, căci de-asta se numește piață. Mai mult, cei care vor pleca și vor munci în legalitate în alte părți și se vor întoare la un moment dat în România, unde vor sta la pensie, pot să își repatrieze inclusiv contribuțiile de acolo. E o formulă un pic mai complicată, un pic greoaie, dar care rezolvă problema. Se face deja. Deci nu numai că vor fi plătiți mai bine când vor pleca la muncă în afara României, pe teritoriul european, dar vor beneficia și de contribuțiile pe care Moise Guran vrea să le elimine pentru cei care rămân în România. Dublu sancționați, și în prezent, și în viitor.

La fel, șansele de calificare există. Europa continentală de la vestul Cortinei de Fier este cunoscută pentru implicarea companiilor în pregătirea tehnică și vocațională a viitorilor angajați. Modelul este bine dezvoltat, prinde foarte bine acum în Africa. Sunt câteva astfel de demersuri și în România, pe care autorul propunerii de mai sus le cunoaște. Sunt și alte scheme garantate de diferite ministere prin care este încurajată angajarea tinerilor. Mai mult, există obligația angajatorului de a contribui la câțiva ani la formarea angajatului, ceea ce este normal într-o eră a dezvoltărilor tehnologice în care angajații nu sunt doar hârtie igienică. Problema calificării nu există decât dacă te aștepți ca peste noapte statul să îți resolve toate problemele de afaceri. Ce legătură este între nevoia de oameni calificați și plata contribuțiilor individuale la pensii? Niciuna, este o conexiune artificială.

Pe scurt, sunt câteva probleme fundamentale. Contribuțiile nu sunt o problemă, ci fac parte din responsabilitatea individuală a fiecărui cetățean de a-și pregăti viitorul. Există un proverb cu pregătirea în iarnă a carului și în vară a saniei. Scădeți șase ani de contribuții la pensii și modelați viitorul veniturilor peste câteva decenii. Mai mult, în majoritatea statelor din UE unde pleacă tinerii să lucreze ai asigurate contribuțiile, nu numai salarii mai bune, deci un motiv suplimentar să pleci.

Sunt și alte probleme (precum statisticile generale și inutile analitic de la care pleacă autorul – normal că ai 25% neocupare când nu ai măsuri efective de orientare a tinerilor de la sistemul educational la piața muncii; când ai o altă dinamică la schimbarea locurilor de muncă; când unii sunt într-o relație dinamică, instabilă cu educația și piața muncii; când nu declari că ești la muncă în afara țării și categoriile pot continua strict pe cei de pe piața muncii, un număr semnificativ este în afara pieței muncii).

P.S.: Discuția despre sustenabilitatea sistemelor de pensii, publice sau private, nu își are rostul. Nicio persoană care a contribuit zeci de ani nu va accepta să fie lăsată în aer pentru că a falimentat fondul de pensii sau că nu mai sunt bani la buget din cauza iresponsabilității din trecut. Sau pentru că au fost identificat venituri minune pentru o pensie universală minima – dar diferențele cum le asiguri?

imagine: Pixabay

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *