Mai multă Europă, o mai bună Europă

Mai multă Europă, o mai bună Europă

Astazi, Emmanuel Macron a amintit astazi ca noi, europenii, am uitat sa aparam Europa, facand apel pentru o Europa “suverana, unita si democratica”, propunand o foaie de parcurs cu reforme importante pentru urmatorii zece ani.

Despre studenti, acesta a spus ca isi doreste ca fiecare student sa vorbeasca cel putin doua limbi europene pana in 2024 si sa petreaca cel putin sase luni intr-o alta tara europeana, oferind totodata sustinerea unei retele de universitati europene.

Apreciind mesajul, presedintele Juncker reitereaza ideea unui plan de avansare a proiectului european cu 27 de membri, sprijinind dezbaterea tuturor ideilor si luarea unei decizii pana in martie 2019.

Mi-ar placea sa vad exprimarea unei viziuni pro-europene privind viitorul proiectului european venita si din partea Romaniei, dar nu poate fi credibila cu un prim-ministru care nu stie cum functioneaza Uniunea, cu un cabinet de ministri care apara coruptii si cu un parlament care lupta cu valorile europene.

*sursă imagine: elysee.fr

#InitiativeEurope #Roadmap2Sibiu

Puteți citi principalele propuneri amintite de Emmanuel Macron în Le Monde (link).

Discursul susținut la Sorbona, Paris, de președintele francez privind Inițiativa pentru Europa (link).

Sunt Mădălin Blidaru și doresc să îți spun „bine ai venit” în casa mea digitală. Sper că ai găsit informații folositoare și un mediu plăcut. Sunt blogger și scriu aici de aproximativ șapte ani. Urmăresc ceea ce se întâmplă în social media și, în același timp, pe glob. Pregătit în domeniul relațiilor internaționale, pasionat de dezvoltare sustenabilă, m-am implicat în numeroase proiecte și acțiuni pornite cu gânduri bune; am trecut prin mai multe organizații, fie ele locale, naționale sau internaționale, de unde am avut ce să învăț. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale. Toate cele bune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *