La Timișoara pentru Summitul Tinerilor din România

La Timișoara pentru Summitul Tinerilor din România

Anul acesta, Timișoara este Capitala Tineretului din România.

Se va alege pentru prima dată Capitala Tineretului din România în urma unui concurs de proiecte tip strategii de dezvoltare a dimensiunii de tineret pe plan local și nu numai, fiind o oportunitate pentru orașele participante, indiferent de rezultat.

În finală, au ajuns două municipii, Bacău și Constanța, ambele beneficiind de atuuri importante. Până duminică, suspansul va fi cel care va descrie atmosfera.

Evenimentul se desfășoară sub motto-ul „Scrie povestea generației tale” și va reuni tineri din întreaga țară, lideri de tineret, lucrători de tineret, voluntari, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale de tineret, ai structurilor reprezentative de tineret și ai partidelor politice.

Particip în calitate de delegat al Organizației de Tineret a Partidului Mișcarea Populară. Voi fi prezent la Summitul Tinerilor în perioada 11-13 noiembrie, alături de colegi din organizație din Arad, București și Timișoara.

Îmi doresc să văd dezbateri cât mai bune, iar o condiție esențială pentru ca aceste dezbateri să fie bune este să renunțe la clișee. O altă condiție este să nu întâlnim perspective și soluții unice. Alte idei la fața locului.

Programul este centrat în jurul următoarelor paneluri:

  • Mesaje de la lideri confirmați către lideri emergenți;
  • Prioritățile mișcării de tineret – de la science fiction la stare de fapt;
  • Prioritățile partidelor politice pentru tineri;
  • Proiectele, de la vis la realitate – de vorbă cu finanțatorii;
  • Gala Tineretului din România „Tinerii… ACUM!”;
  • Dialogul Structurat cu Tinerii.

Summitul Tinerilor din România este organizat de Consiliul Tineretului din România, Grupul PONT, Federația Share și Banca Comercială Română, în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului și Fundația Județeană pentru Tineret Timiș. Acesta beneficiază de patronajul Administrației Prezidențiale.

Informații suplimentare:

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.