Juvenes Translatores, la a VII-a ediţie

Liceele îşi pot înscrie în perioada 1 septembrie – 20 octombrie elevii la cea de-a şaptea ediţie a concursului european de traduceri pentru tineri “Juvenes Translatores”. Următoarea ediţie a concursului va avea loc la data de 28 noiembrie.

Pentru prima dată, se va putea traduce din/în limba croată, dat fiind că, de la 1 iulie 2013, Croaţia este al XXVIII-lea stat al Uniunii Europene. Textele din acest an vor fi axate pe Anul European al Cetăţenilor, tema fiind cetăţenia europeană şi avantajele acesteia, iar decernarea premiilor va avea loc la Bruxelles, la data de 8 aprilie 2014.

Juvenes Translatores este un concurs anual al Uniunii Europene şi va avea loc la data precizată mai sus în toate liceele trase la sorţi. Ediția de anul acesta este deschisă elevilor născuți în 1996, indiferent de naționalitate, și participării a peste 760 de licee. Elevii (fiecare școală poate înscrie între 2 și 5 elevi) vor traduce un text de o pagină în funcție de alegerea exprimată pentru oricare dintre cele 552 combinații posibile între cele 24 de limbi oficiale ale UE.

Jurizarea textelor va fi făcută de traducători ai Comisiei Europene, care vor selecta câte un câştigător pentru fiecare stat membru al UE. Formularul de înscriere este disponibil aici.

*sursă imagine: facebook.com/translatores

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

One Reply to “Juvenes Translatores, la a VII-a ediţie”

Comments are closed.