Jurizat proiecte inovative în politică

Jurizat proiecte inovative în politică

Am alocat acum câteva săptămâni câteva ore pentru jurizarea unor proiecte înscrise în cadrul unei competiției europene care își propune să premieze inovația în politică și administrația publică.

Innovation in Politics Awards identifică și premiază proiecte politice inovative din toată Europa și recunoaște politicienii care au un impact asupra vieții oamenilor prin proiectele de acest fel.

Am acceptat invitația de a fi printre cei aproximativ o mie de jurați europeni și mă bucur, pe de o parte, căci am descoperit numeroase inițiative faine și că am avut onoare să le jurizez, dar mă și întristez, pe de altă parte, căci urmăresc știrile locale și nu văd astfel de exemple prin țară, decât foarte rar.

Organizatorii, Innovation in Politics Institute, și-au concentrat anul acesta eforturile pe opt țări europene – Austria, Bulgaria, Franța, Germania, Italia, Polonia, Suedia și Regatul Unit, însă sunt la un prim demers în acest sens.

Printre finaliști se găsesc proiecte inițiate de consilieri locali, viceprimari și primari, consilieri regionali, foști miniștri, lideri politici, reprezentanți ai instituțiilor publice, parlamentari, activiști politici, eurodeputați, proiecte cu impact asupra comunității și comunităților, care arată că politica a trecut de nivelul bla-bla-urilor.

Austria, Belgia, Coația, Estonia, Spania, Polonia, Regatul Unit, Suedia, Irlanda, Italia, Bulgaria, Germania, Franța, Grecia, Portugalia, Danemarca, Elveția, Irlanda sunt statele care au proiecte ajunse printre cele finaliste.

Sunt Mădălin Blidaru și doresc să îți spun „bine ai venit” în casa mea digitală. Sper că ai găsit informații folositoare și un mediu plăcut. Sunt blogger și scriu aici de aproximativ șapte ani. Urmăresc ceea ce se întâmplă în social media și, în același timp, pe glob. Pregătit în domeniul relațiilor internaționale, pasionat de dezvoltare sustenabilă, m-am implicat în numeroase proiecte și acțiuni pornite cu gânduri bune; am trecut prin mai multe organizații, fie ele locale, naționale sau internaționale, de unde am avut ce să învăț. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale. Toate cele bune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *