Juncker și Trump despre moartea lui Fidel Castro. Declarații în oglindă

Președintele Comisiei Europene despre moartea lui Fidel Castro

Traduc în continuare mesajul transmis de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu privire la moarte fostului lider cubanez, Fidel Castro:

Fidel Castro a fost una dintre figurile istorice ale secolului trecut și întruchiparea Revoluției Cubaneze. Cu moartea lui Fidel Castro, lumea a pierdut un om care a fost un erou pentru mulți. A schimbat cursul țării sale și influența sa a ajuns mult mai departe. Fidel Castro rămâne una dintre figurile revoluționare ale secolului al XX-lea. Moștenirea sa va fi judecată de istorie. Transmit condoleanțele mele președintelui Cubei, Raul Castro, și familiei sale și poporului cubanez.

cuba
sursa imagine: Cuba | Shutterstock.com

Președintele-ales al Statelor Unite despre moartea lui Fidel Castro

Traduc declarația președintelui-ales al Statelor Unite, Donald J. Trump, cu pivire la moartea fostului lider cubanez, Fidel Castro:

Astăzi, lumea marchează trecerea în neființă a unui dictator brutal care și-a asuprit propriul popor pentru aproape șase decenii. Moștenirea lui Fidel Castro este una a comandourilor de tragere, furt, suferință inimaginabilă, sărăcie și negare a drepturilor fundamentale ale omului. În timp ce Cuba rămâne o insulă totalitară, este speranța mea că astăzi marcăm o mișcare dintre ororile răbdate pentru prea mult, către un viitor în care minunatul popor cubanez va trăi în libertatea pe care și-o doresc din belșug. Chiar dacă tragediile, morțile și durerea cauzate de Fidel Castro nu pot fi uitate, administrația noastră va face tot ce poate pentru a se asigura că poporul cubanez poate în sfârșit să își înceapă călătoria către prosperitate și libertate. Mă alătur multor americani cubanezi care m-au sprijinit în mare măsură în campania prezidențială, incluzând Asociația Veteranilor Brigada 2506, care și-a declarat public susținerea pentru mine, cu speranța că într-o zi apropiată vom vedea o Cubă liberă.

De precizat că Donald J. Trump este în acest moment președintele-ales, cu o echipă de tranziție, urmând a fi ales de electori în decembrie și preluându-și mandatul în a doua parte din ianuarie. În schimb, Juncker este în fruntea executivului european de doi ani. Diferențele le poate face fiecare.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.