Jaf tehnocrat

Jaf tehnocrat

Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului este dedicat pentru finanțarea unor cheltuieli urgente sau neprevăzute (cutremure, inundații, sprijinirea unităților administrativ-teritoriale care au nevoie de ajutor și alte probleme de tipul acesta).

Guvernul Cioloș a decis, printr-o „contribuție voluntară”, alocarea a 150.000 de euro pentru un raport „quick scan” făcut de câțiva experți internaționali de la OECD, raport realizat, în principiu, pe baza unor chestionare aplicate instituțiilor guvernamentale relevante. Pe scurt, hoție publică în format tehnocrat, cu destinație externă.

Pe înțelesul tuturor, orice universitate din România (din categoriile A și B) din domeniul științelor socio-umane, Academia Română, vreo câteva zeci de organizații neguvernamentale din România și câteva sute de experți independenți din țară au capacitatea necesară pentru realizarea acestui raport privind guvernanța publică și reforma administrativă.

bani publici semn euro vas
sursa imagine: euro sign / Shutterstock.com

Găsiți memorandumul aici: http://goo.gl/S8s8EG

Adăugăm încă un motiv pentru care Parlamentul România trebuie să pregătească o moțiune de cenzură la începutul sesiunii parlamentare.

Sunt Mădălin Blidaru și doresc să îți spun „bine ai venit” în casa mea digitală. Sper că ai găsit informații folositoare și un mediu plăcut. Sunt blogger și scriu aici de aproximativ șapte ani. Urmăresc ceea ce se întâmplă în social media și, în același timp, pe glob. Pregătit în domeniul relațiilor internaționale, pasionat de dezvoltare sustenabilă, m-am implicat în numeroase proiecte și acțiuni pornite cu gânduri bune; am trecut prin mai multe organizații, fie ele locale, naționale sau internaționale, de unde am avut ce să învăț. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale. Toate cele bune!