Într-o zi cu soare…

Într-o zi cu soare, Mădălin se trezi de dimineață, luă autobuzul și merse spre gara din Focșani. Acolo, de la ghișeu, luă un bilet dus spre Mediaș. Cu geanta-n spate, se urcă la clasa a II-a și începu să se uite pe geam. „România e frumoasă! Păcat că nu o vedem prea bine.”

Clipele treceau și, deodată, se auzi un grup de călător de alături discutând despre Mediaș. „Hmmm… Mediaș. Totul se leagă de acest oraș în perioada asta.” Sper să ajung cât mai repede în orașul situat la confluența pârâului Moșna cu Târnava Mare. A trecut ceva timp de când am fost ultima dată în interiorul Carpaților. Poate aș fi răspuns corect la întrebarea legată de Podișul Târnavelor de la Olimpiada de Geografie, dacă aș fi mers pe-aici.”

După un tweet și o gură de apă plată, se gândi că nu ar fi putut să găsească o soluție mai bună de a sărbători nota de la Bacalauareat prin altă metodă.

Ajunsese și norii pufoși îl așteptau:

nori pufosi medias

Prin Dafora Turism găsise exact ceea ce avea nevoie pentru cazare. Un hotel de trei stele situat într-un orășel frumos era pe gustul său. Iubea mobila pictată manual din camere crea o atmosferă relaxantă, originală, nemaiîntâlnită. Hotel Traube are, pe lângă camere, și un restaurant împărțit în trei saloane perfecte pentru evenimente, precum și o cramă pentru momente deosebite.

Mădălin voia să admire frumusețile medievale. Așa făcu. Obiective turistice precum Biserica Sfânta Margareta, Cetatea Mediașului – construită între 1490 – 1534 și clădiri istorice precum Complexul Arhitectural Franciscan, Casa Schuller, Școala Piariștilor, Biserica Înălțarea Domnului, Casa Rosenaur, Casa poetului Schuster Dutz, Casa Roth și nu numai. Avea ocazia să vadă un oraș spendid!

Notă: imagini preluate de pe pagina Facebook a Hotel Traube Mediaș

P.S.: Articol participant în campania „Ce hotel ți se potrivește?”, desfășurată de Dafora Turism prin Blogal Initiative. Articolele postate în cadrul campaniei sunt:

  1. Îmi place să călătoresc – link.

  2. Plimbându-mă prin Sighișoara. Cinci obiective turistice de vizitat – link.

  3. Într-o zi cu soare… – link.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.