Internetul revoluționează și sănătătatea din România: Clinic Bouquet

Cetățenii români aveau nevoie de un portal care să îi ajute să descopere rapid o clinică sau un spital care să îi sprijine atunci când sunt în căutarea unui anumit domeniu, să le sorteze după bunul plac, indiferent de zona țării în care se află.

Clinic Bouqet, un portal de sănătate transfrontalieră

Ca răspuns la această provocare, există Clinic Bouquet, primul portal de sănătate transfrontalieră. Nu este vorba numai de clinicile din România și, mai mult, este gratuit. M-aș fi așteptat ca inițiativa unui portal de asemenea natură, care să îți permită să găsești rapid clinica sau spitalul de care ai nevoie după specialitate, țară, județ/oraș, privat/stat, asigurator, să vină din partea Ministerului Sănătății, dar se pare că așa ceva era de domeniul fantasticului.

Pentru că este important ca articolul acesta să vă ofere o perspectivă practică asupra subiectului abordat, în continuare, voi prezenta trei motive pentru care Clinic Bouquet oferă răspunsuri.

Sortare și identificare clinică

Dacă intrați pe prima pagină a acestui portal, veți găsi un tabel pe care l-ați putea cataloga „ciudat” la prima vedere. Nu este așa. Acesta vă oferă posibilitatea să sortați foarte ușor, intuitiv, clinicile în funcție de domeniu, țară și nu numai. Eu vă voi explica prin imagini cum se desfășoară procesului, folosind meniul de sortare.

clinic bouquet 003

Am ales „gastroenterologie”. Imediat la secțiunea „țară” mi s-a afișat cea în care există: România, inclusă în portal. Am selectat-o și a apărut o nouă fereastră cu rezultatul dorit. Mi-a apărut rezultatul alături de toate detaliile necesare: faptul că asiguratul este C.A.S., orașul în care se află, adresa. Aveți posibilitatea afișării rezultatelor sub forma unei hărți. Ideea este că după o primă căutare, procesul va fi mult mai simplu.

clinic bouquet 006

Am dat click pe numele clinicii și am primit detaliile acesteia: descriere, adresă, date de contact, tipul instituției, hartă, asigurator. De aici, putem trece la punctul al doilea: solicitarea unei unei programări.

clinic bouquet 002

Trimitere cerere de programare

Pentru trimiterea cererii de programare, am realizat o altă sortare, pe care o voi ilustra prin intermediul imaginilor inserate în continuare. Pont: puteți realiza filtrări și prin intermediul căsuței laterale care apare pe unele pagini.

oculus

După ce ați ales clinica pe care vreți să o utilizați pentru a vă face analizele, puteți să trimiteți un mesaj prin e-mail pentru a solicita o programare. Este o metodă utilă de a vă rezolva problemele fără să ieșiți din casă, fără să stați la coadă și fără să vă agitați.

clinic bouquet 005

Informare la un nou nivel

Clinic Bouquet vine în întâmpinarea celor interesați de anumite probleme medicale, de sistemul sanitar sau de informații din domeniu cu noutăți medicale (disponibile sub forma unor categorii speciale, fiind știri în amănunt, detaliate și explicate chiar și pe înțelesul meu – exemplu), cu știri medicale.

De ce am spus „informare la un alt nivel”? Ei, bine, puteți lua legătura cu Clinic Bouquet și prin intermediul Social Media, fie că vorbim de Twitter, Facebook, YouTube, PInterest sau Google Plus. Am scris de-a lungul timpului o serie impresionantă de review-uri, dar în puține locuri găseam acest mix de comunicare online.

În loc de încheiere, mă bucur că nu am văzut pe site bannere publicitare, ci unele către campanii care merită tot respectul, desfășurate de organizații precum Salvați Copiii, UNICEF, Inima Copiilor, Casiopeea.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

One Reply to “Internetul revoluționează și sănătătatea din România: Clinic Bouquet”

Comments are closed.