Informații despre Young Med Voices Plus

Informații despre Young Med Voices Plus

Adun aici o serie de resurse/reacții în urma dialogului politic cu Înaltul Reprezentant Federica Mogherini în contextul lansării Young Med Voices Plus, subiect despre care am vorbit într-un articol anterior.

Dialogul a fost unul foarte deschis, surprinzător de inclusiv și, aș putea spune, un exemplu de consultare publică cu oficiali la nivel înalt. Au fost ridicate o serie de probleme de la narativele care circulă în regiune cu privire la cooperarea euro-arabă la problemele întâlnite în privința educației și ocupării, mobilității și migrației, media, reconstrucției păcii.

Intervenția mea, fiind singura persoană din estul Uniunii Europene care a participat, a fost legată de problematica mai multor Europe în ceea ce privește cooperarea transmediteraneană. Altfel spus, cum își propune Serviciul European de Acțiune Externă să rezolve diferențele de percepție în privința (lipsei) acțiunii europene în vecinătatea sudică în regiunile Uniunii mai îndepărtate, precum și invers – cazul acțiunii din Parteneriatul Estic în vestul Uniunii.

Acum mă uit mai departe să văd cum pot concretiza câștigurile acestei întâlniri, contactele stabilite fiind, din punctul meu de vedere, cele mai importante, întrucât oferă un cadru de dialog cu zona sudică și sud-estică a Mării Mediteranene. Probleme comune există, mesaje comune există, responsabilități comune există. În mod clar dialogul era necesar. Legăturile de mai jos dezvoltă conținutul acestei întâlniri și așteptările în urma lor.

Despre eveniment:

copyright imagine: Sophie Schriever/MENAC

Sunt Mădălin Blidaru și doresc să îți spun „bine ai venit” în casa mea digitală. Sper că ai găsit informații folositoare și un mediu plăcut. Sunt blogger și scriu aici de aproximativ șapte ani. Urmăresc ceea ce se întâmplă în social media și, în același timp, pe glob. Pregătit în domeniul relațiilor internaționale, pasionat de dezvoltare sustenabilă, m-am implicat în numeroase proiecte și acțiuni pornite cu gânduri bune; am trecut prin mai multe organizații, fie ele locale, naționale sau internaționale, de unde am avut ce să învăț. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale. Toate cele bune!