Încurcăturile politico-adminstrative din România

Încurcăturile politico-adminstrative din România

Administrația publică modernă este gândită să fie apolitică. Știm că în România nu este așa ceva, nivelul de clientelism politic fiind de la cel mai mic nivel la cel mai înalt. Și nu vorbim doar de nivelul de clientelism, ci și de alte fenomene la limita legalității și chiar ilegale. Mă uimesc câteva constatări din Absurdistan, descrise mai jos.

Saltul de la primăria comunală la conducerea unor instituții publice

Ziarul de Investigații a publicat materialul: „Finul deputatului PNL George Stângă pus director la Agenția de Mediu în pofida legutărilor sale cu Mafia Balastierelor”. Evident că cel pus politic nu are nicio legătură cu domeniul. Nu intru în discuțiile despre scopul acestor numiri, deoarece nu este cazul și sunt larg cunoscute. Nu sunt apartamente de vânzare pe piață câte locuri în închisori ar trebui pentru presiunile care se pun pe obținerea avizelor pentru orice. Cazul mafioto-economic îl face Ziarul de Investigații. Problema pe care o subliniez este următoarea:

„Pe 14 decembrie 2020, Pîrvu câștiga concursul pentru funcția de „consilier 1” la Primăria Ghidigeni, din județul Galați, condusă de un primar PNL. Pe 4 ianuarie 2021, a fost detașat pe funcția de „consilier superior” la serviciul din Galați al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, unde a lucrat până pe 11 ianuarie. Două săptămâni mai târziu, pe 25 ianuarie, Pîrvu a fost numit „director executiv” al Agenției de Mediu Galați.”

Ați zărit problema: în doar cinci săptămâni a sărit de la un post aranjat politic pe încrengătura clientalară de la o primărie comunală penelistă la cea ce director, deci de conducere, al unei reprezentanței județene a unei instituții naționale care este responsabilă nu doar de respectarea a nenumărate legi de mediu din țară, dar și nenumărate regulamente europene. Dar este și mai tare, căci la două săptămâni după ce a intrat în primăria comunală a fost detașat pe poziție de consilier superior la o altă instituție cu responsabilități similare. Schema este larg răspândită în țară și este imposibil de combătut prin metode obișnuite la cât de larg este folosită. Este nevoie de analitice active pe baza datelor privind schimbarea contractului de muncă.

Video-publisherii de la Recorder au arătat un alt caz, foarte popular, la Apele Române, în care PNL a adus pe un post tehnic în instituție o tânără detașată după trei zile într-o altă primărie. Înainte, avusese o mare legătură cu apele române, lucrând pentru un club. Rețeta de salt este cunoscută.

Directorul de la Apele Române versus directorul de la ANFP

Știm și cazul directorului tehnic din instituția respectivă, dat afară prin „reorganizare”, schimbarea organigramei. Nu știm dacă organigrama a fost schimbată special pentru a-l da afară (se practică și acest lucru, fiind oferite niște noi condiții imposibil de acceptat pentru persoana respectivă în fișa postului după desființarea postului).

În același timp, Digi24 ne arată o altă interpretare stupidă și prostească a legii care ar trebui să fie super bine cunoscută de instituția în cauză. Recomand să orientați doar la caz, nu la narațiunea promovată de Digi24 și conducerea ANFP, căci nicio agenție a funcționarilor publici din lume nu își poate face treaba cu numărul de funcționari pe care îl visează persoana politică pusă de PNL la acea conducere (care, evident, nu cunoaște domeniul). Mai mult, nici nu este vorba de blocat „reformă”, cu titrează Digi24, căci reforma nu înseamnă reorganizare a unei instituții, schimbat organigramă și atât. E mai complicat, iar până acum nu există instituții în țară care să fi dus vreo reformă importantă până la capăt. Iar situația funcționarilor publici la nivel național este reformă important. Revenim la caz. De foarte mulți ani, un caz de director în ANFP este ținut blocat de o persoană care nu doar că nu mai lucrează în instituție sau în domeniu, dar nici în țară sau în sectorul public. Nu am văzut, însă, să spună ce eforturi au fost făcute de conducerile ANFP în instanță pentru soluționarea cazului.

Administrație modernă ziceau, nu? Au oprit detașările în sectorul public? Parcă era o promisiune de campanie electorală a celor aflați acum în coaliție.

imagine: Pixabay

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *