Înapoi in România

Ieri, am avut plăcerea de a reveni în România. Primul lucru pe care l-am văzut în primul loc în care am oprit în țară a fost un grup de oameni care scuipau coji de semințe pe jos într-o benzinărie. Prin țările prin care am trecut (Ungaria, Cehia, Slovacia, Germania, Olanda, Belgia, Luxemburg, Austria) nu am fost prea atent la acest aspect. Oare de ce?

Am ajuns în București pe la șase dimineața și am adormit imediat în mașina care mă aștepta pentru a reveni în Focșani, orașul prin care umblu de vreo trei ani. Surpriză! Atacul la sănătatea oamenilor continuă. Copacii sunt în continuare puși pe lista de tăiere – evident, în singurul cartier în care mai era un pic de verde. Sunt și mai șocat acum, ținând cont de verdele văzut în exces prin Europa (Stuttgart, Bruxelles). De curățenie nu mai vorbim. Voi posta o serie de fotoreportaje despre orașele vizitate și alte aspecte faine în curând.

Am mers în această excursie ca rezultat al câștigării concursului Europa mai aproape de CNE, desfășurat de Consiliul Național al Elevilor cu sprijinul Cabinetului Europarlamentarului Norica Nicolai. Proiectul coordonat de mine s-a numit „Împreună suntem Europa”, iar rezumatul activităților este disponibil la adresa aceasta. Mulțumesc încă o dată sprijinului primit în luna mai din partea Consiliului Județean al Elevilor Vrancea, Consiliului Școlar al Elevilor din cadrul Colegiului Național „Unirea”, Blogosferei Vrancea și Asociației Potpourri!

Până atunci, puteți citi câteva impresii pe ContraSens.com și InimaBacaului.ro

Sunt Mădălin Blidaru și doresc să îți spun „bine ai venit” în casa mea digitală. Sper că ai găsit informații folositoare și un mediu plăcut. Sunt blogger și scriu aici de aproximativ șapte ani. Urmăresc ceea ce se întâmplă în social media și, în același timp, pe glob. Pregătit în domeniul relațiilor internaționale, pasionat de dezvoltare sustenabilă, m-am implicat în numeroase proiecte și acțiuni pornite cu gânduri bune; am trecut prin mai multe organizații, fie ele locale, naționale sau internaționale, de unde am avut ce să învăț. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale. Toate cele bune!

3 Replies to “Înapoi in România”

Comments are closed.