Imagini de la aniversarea Colegiului Național „Unirea” – 24 ianuarie 2013

1866 – 2013… 147 de ani… un liceu … un stil de viață, după cum se amintește în minunatul refren al imnului compus de Taxi.

Ca în fiecare an, din nefericire ultimul, am participat la activitățile organizate de elevii și profesorii Colegiului Național „Unirea”. Programul a fost plin, așa cum anunțam într-un articol precedent. Eu, unul, am ales să particip la următoarele activitățI:

  • Deschiderea oficială, prilej de bucurie revăzând și ascultând istoria Colegiului Național „Unirea”, un liceu ce a dat foarte multe județului și liceului;
  • Lansarea celui mai nou număr din Revista Noastra;
  • Coexistența generații uniriste în perioada 1950-2010, ocazie cu care am văzut niște interviuri cu uniriști din trei generații; tema a fost, bineînțeles, spiritul unirist și anii de liceu;
  • Concursul Unirea și Uniriștii, desfășurat de doamna prof. Carmen Atarcicov și Consiliul Școlar al Elevilor. Mi-a plăcut să văd dacă participanții și-au făcut tema și, în același timp, să examinez anumite calități precum susținerea unei prezentări, cultura generală bogată.
  • Talente CNU – confirmări și „debuturi”, spectacolul devenit tradiție la CNU sub forma serii talentelor, a făcut neîncăpătoare sala de festivități. Ropotele de aplauze nu au lipsit pentru cei aflați pe scenă (de la activitatea aceasta am atașat destul de multe poze în galerie de mai jos).
  • Tradiții culinare vrâncene (masa tradițională organizată de elevi a fost nelipsită);
  • Hora Unirii în curtea Colegiului Național „Unirea”.

A urmat defilare până în Piața Unirii, în așteptarea discursurilor liderilor politici despre acest eveniment. Au fost aduși foarte mulți elevi, iar coregrafia a fost una reușită, celebra „Horă a Unirii” nelipsind.

Galerie foto:

Pentru o vizualizare mai eficientă a pozelor, acestea au fost încarcate și pe pagina blogului de pe Facebook, albumul fiind disponibil aici.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.