Hillary Clinton a fost trădată și de electorii pe care i-a câștigat

Hillary Clinton a fost trădată și de electorii pe care i-a câștigat

Recordul din 1808 în ceea ce privește electorii care și-au schimbat angajamentul dat de votul alegătorilor a fost depășit. Dacă atunci, șase electori din New York au votat pentru candidatul pentru vicepreședinte, George Clinton, în locul lui James Madison, acum au fost șapte electori care și-au schimbat opțiunea.

Doi au dezertat din tabăra lui Donald J. Trump, iar cinci au dezertat din tabăra lui Hillary Clinton, asta în pofita atacurilor media și a campaniilor intense de lobby și advocacy dirijate de democrați pentru a schimba opțiunea electorilor care îl susțineau pe Donald J. Trump.

electors candidates
sursa imagine: The New York Times

În final, Trump primise votul de la 304 electori, Clinton de la 227 de electori, Powell de la 3, Sanders, Kasich, Paul și Faith Spotted Eagle câte unul. Ironic este că violența campaniei duse de democrați în frunte cu Clinton a dus la răzgândirea unor susținători ai ei.

Redau situația așa cum a fost evidențiată de The New York Times:

State Pledged to Voted for
Hawaii Clinton Bernie Sanders
Texas Trump Ron Paul
Texas Trump John Kasich
Washington Clinton Colin L. Powell
Washington Clinton Colin L. Powell
Washington Clinton Colin L. Powell
Washington Clinton Faith Spotted Eagle

Recomand trei articole mai jos pentru a vedea cum s-a schimbat situația acum și care a fost realitatea, dincolo de propaganda de pe social media și de la posturile principale de știri. Veți vedea că au trecut câțiva ani de când au fost astfel de schimbări în deciziile electorilor, veți vedea că au fost câțiva care au fost înlocuiți pentru că au zis că nu vor vota cu Clinton, veți vedea și că Donald J. Trump a avut un rezultat mai bun decât cel așteptat.

  1. A historic number of electors defected, and most of them were supposed to vote for Clinton – The New York Times
  2. With 304 votes, electoral college seals Donald Trump’s election as president – Los Angeles Times
  3. Hillary Clinton suffers more defections as Donald Trump wins Electoral College – Washington Times

Sunt Mădălin Blidaru și doresc să îți spun „bine ai venit” în casa mea digitală. Sper că ai găsit informații folositoare și un mediu plăcut. Sunt blogger și scriu aici de aproximativ șapte ani. Urmăresc ceea ce se întâmplă în social media și, în același timp, pe glob. Pregătit în domeniul relațiilor internaționale, pasionat de dezvoltare sustenabilă, m-am implicat în numeroase proiecte și acțiuni pornite cu gânduri bune; am trecut prin mai multe organizații, fie ele locale, naționale sau internaționale, de unde am avut ce să învăț. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale. Toate cele bune!