#HackaTME recompensează developerii și promovează echipele gender-inclusive

#HackaTME recompensează developerii și promovează echipele gender-inclusive

Scriu acest articol pentru a vă aminti de un hackaton care are loc la începutul lunii iunie. T-Me Studios organizează un hackathon de 24 de ore în Bucureşti, pe 6-7 iunie, unde programatorii români vor avea ocazia să îşi ascută skill-urile. Premiile sunt tentante, dar voi aminti de ele mai jos, căci primul motiv pentru care am zis să răspund apelului de a distribui acest mesaj a fost perspectiva spre încurajarea egalității de gen și de oportunități în domeniul acesta.

Făcând o paranteză, unul dintre SDG-urile1 propuse de grupul de lucru care a lucrat pe ele se referă la „achieve gender equality and empower all women and girls”. De altfel, obiectivelul are o parte axată pe IT&C, ceea ce oferă destul de multă relevanță contextului despre care vorbim, motiv pentru care felicit inițiativa organizatorilor de a încuraja participării fetelor în echipe gender-inclusive.

hackaton

Practic, evenimentul #HackaTMe va fi organizat la sediul We Love Digital de pe Bulevardul Dacia, nr. 30, în primul weekend din iunie, cu scopul de a crea legături mai trainice în cadrul comunităţii de programatori. Iniţiativa de socializare va avea însă şi o finalitate măsurabilă: la finalul celor 24 de ore de programare, juriul evenimentului va decide două echipe câștigătoare.

Premii:

  1. 1500 euro cash pentru cea mai „inovatoare, complexă şi marketabilă aplicaţie, într-o variantă cât mai funcţională” – premiul I;
  2. 1000 euro cash pentru premiul al II-lea.

De menționat este că echipele câștigătoare care vor include și hackerițe vor primi 500 de euro în plus.

 

Înscrieri #HackaTMe

Înscrierile se pot face folosind acest formular, de azi şi până la miezul nopţii dintre 5-6 iunie.  Uşile se deschid sâmbătă, 6 iunie, la 10 dimineaţa, iar prima linie de cod se va putea scrie de la 11. Gongul final va bate duminică la 10, după care juriul va delibera şi va alege echipele câştigătoare.

Puteţi consulta tot regulamentul pe pagina dedicată #HackaTMe, sau să adresaţi organizatorilor orice întrebări pe pagina de Facebook a T-Me Studios.  Cu cât vă arătaţi interesul mai devreme, cu atât mai bine, mai ales dacă nu aveţi o echipă completă – în care caz, T-Me Studios va propune developerului fără echipă să se ataşeze uneia înscrise deja, în funcţie de skill-urile tuturor.

hackatme

Mai multe informații despre #HackaTMe

Hackathonul eveniment are în vizor programatorii cu experienţă şi capacităţi peste medie, iar participarea este, evident, gratuită. T-Me Studios va asigura toate cele necesare pe tot parcursul celor 24 de ore de codare intensă, de la râuri de cafea la energizante fără număr, de la gustări la mesele principale, de la sandvişuri la prăjiturele.

Participanților le rămâne doar să vă aduceţi laptopul sau device-ul pe care vor programa. Se pot dezvolta diferite idei de produs, indiferent de platformă, şi se pot folosi orice device-uri, de la laptop la… Apple Watch, de exemplu.

Mai menționez faptul că evenimentul va fi transmis pe Twitter, via Periscope. Succes!

  1. Obiectivele de Dezvoltare Sustenabilă []

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.