Graphis-Artwork.Blogspot.com

Graphis-Artwork.Blogspot.com este unul dintre cele mai complete bloguri artistice  din blogosfera romaneasca. Pe langa continutul legat de cele mai recente comemorari (luam de exemplu, pagina in care este anuntata importanta zilei de 15 ianuarie, pagina ce va fi dezbatuta si in randurile ce urmeaza), puteti gasi articole in care autoarea isi publica desene, fotografii,  articole despre carti…un adevarat blog unde vrei sa evadezi pentru a privi adevarate aspecte ale vietii artistice  curente.

Acum luam blogul la verificat. Incepem cu headerul ca este cel mai important aspect in primele momente in care vizitezi un blog.  Este bine ca in header sunt trecute principalele “categorii”, daca pot sa spun asa, ce pot fi intalnite pe blog. Din nefericere mai este de lucrat la imaginea din header. Ca fotografie, imaginea este una foarte reusita, dar ca aspect al unui blog, este mult prea abstracta.

Bara laterala din dreapta este mult prea incarcata. Blogroll-ul este mult prea derutant prin alaturarea avatarurilor link-urilor. O simpla insiruirea  a link-urilor cred ca este suficienta.  De asemenea, cred ca toate bannerele ar trebui sa aiba aceeasi dimensiune. De asemenea, mi se par prea multe taguri insiruite. Nu stiu sigur daca numarul acestora se poate modifica din blogger, iar daca nu se poate,  asta e… Un plus este acordat pentru posibilitatea de abonare la RSS din sidebar.

Cu pagina principala am cam terminat ( continut in articole aveti, de calitate, poze foarte frumoase, adevarate opere de arta; pana si cel mai banal lucru, capata un alt aspect in fotografii).

Spuneam cateva randuri mai sus ca voi analiza pagina unui articol. Aflat pe prima pagina, voi lua in considerare articolul “Eminescu”. Scrierea in doua limbi confera un surplus de intelegere din partea tuturor vizitatorilor de pe mapamond. In plus reprezinta, o dovada a muncii. Articolele, bogate in imagini din propriul portofoliu si afisate la aceeasi dimensiune pe pagina postului, au un continut atent selectat si din punctul de vedere textual.

De asemenea, prezenta unor facilitati precum  recomandarea unor articole de pe blog mai vechi, posibilitatea de impartire a informatii pe diverse retele de socializare si afisarea orei alaturi de data publicarii nu poate decat sa bucure cititorii.

Din nefericire, exista vechile probleme oferite de blogspot privind lasarea comentariilor intr-un mod rapid si usor.

Recomand acest blog tuturor persoanelor  interesate de arta in online.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

One Reply to “Graphis-Artwork.Blogspot.com”

  1. Wow,ce review interesant!
    Iti multumesc mult, in primul rand pentru ca te-ai tinut de cuvant!
    O sa ma gandesc sa fac modificarile sugerate de tine!
    Salutari!

Comments are closed.