Google Nexus 7

Am avut ocazia să testez Google Nexus 7. L-am văzut atât eu, am cerut și sfaturile colegilor și pot să public un review o sumă de păreri despre acest produs minunat, disponibil la evoMAG (despre care am aflat de la Dragoș). Google Nexus 7 este o tabletă adecvată pentru oricine, aș putea spune. La ceea ce îl folosesc este mai mult decât bun, având ca atuuri caracteristici faptul că este subțiere, foarte ușoară. Display-ul de 7 inch se pliază perfect pe nevoile mele.

Nevoile mele: Facebook, Twitter, Google (Maps, Mail, Plus, Reader, Drive s.a.m.d.), blogging, search, PDF, video. Desigur, nu m-am putut lăsa doar la atât, dat fiind că am testat și câteva jocuri, să ascult câteva melodii și să vizionez un film (HD pentru PC, chiar). Nu am reușit să blochez sau să îngreunez funcționarea.

Google Nexus 7

Mi-a creat un pic probleme faptul că ai nevoie de conexiune Wi-Fi din start pentru a-l putea deschide. Nu am avut acest lucru, dar a doua zi am rezolvat problema. Chiar dacă nu am reușit să îl conectez prin intermediul unei rețele ad-hoc, a doua zi, la școală, l-am accesat. Pot spune că merită cei aproximativ 1000 RON.

Aplicații testate pentru a-i vedea funcționalitatea:

  • Fruit Pop!, Temple Run II, Fruit Ninja – am vrut să văd cum se mișcă touchscreen-ul și pot spune că face față și încă bine. Memoria RAM de 1 GB si procesorul Quad Core se descurcă; nu s-a blocat niciodată oricât de multe aplicații aveam deschise.
  • Social Media: răspunsul la tastare este cel dorit, camera situată în față este perfectă pentru videoconferințe (există și un microfon încorporat). Twitter, Facebook, Instagram si Blogger tested.
  • Plusuri pentru modul în care se vede. Am testat aplicația Amazon Kindle, am făcut câteva lecturi de pe el (Manifestul Comunist al lui Karl Marx, de exemplu). Nu este deranjant pentru ochi. Nu aveți nevoie de eBook Reader dacă dețineți această tabletă.

Alte aplicații testate: Heroes Q&C, English Grammar, VLC, Amazon Kindle, UniLeeds, Pages Manager, Geo Challenge (atât online, cât și offline, Nexus 7 se descurcă), World Geography Trivia, Geography Quiz, Map of Romania, Te crezi destept?, Bible, Adobe Reader, Quora, Modele de Acte, QR Droit, Finger Print Lock, Chestionare Auto, Sun Rise Live Wallpaper.

Tableta Nexus 7

Dacă folosiți intens produsele Google, Nexus este ceea ce vă trebuie. Sincronizarea rapidă fără probleme s-a făcut cu Google Gallery, Chrome-ul funcționează perfect, accesul în Google Play pentru aplicații și jocuri se face foarte simplu, bateria ține fără probleme 8 ore.

Tableta Google Nexus 7 este disponibilă atât în versiunea cu capacitatea de stocare de 16 GB, cât și cu 32 GB. Memoria RAM de 1 GB, alături de procesorul ARM Cortex A9 de 1,2 GHz asigură o procesare rapidă a taskurilor.  Sistemul de operare preinstalat este Android v4.1 Jelly Bean.

În continuare, atașez părerile oferite de doi colegi care au avut contact cu această tabletă:

Sorin Milea:

La prima vedere, Google Nexus 7 este o tableta ce poate concura cu cele de la Samsung sau Apple. Dupa câteva ore de umblat pe ea, îți poți da seama că ai făcut o investiție bună, fiind potrivită atât pentru împătimiți de jocuri, cât și pentru cei care vor să vizioneze un film sau să citească presa online

Andrei Lazăr:

Mi s-a parut o tabletă foarte bună atât pentru citit, cât și pentru jocuri, având un ecran asemănător celui retina display. Aș mai fi îmbunătățit antena Wi-Fi… Cred că cei de la Asus au o reușită!

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.