Gama de tablete Viva de la AllView

Producătorul român AllView a lansat ieri două tablete subțiri (cele mai subțiri produse până acum de AllView, având doar 7.5 mm) având un preț accesibil pentru buzunarul cetățeanului român. Primele două tablete din seria Viva lansate sunt Viva Q7 și Viva Q8, bazate pe procesoare Quad Core.

Ambele tablete rulează pe sistemul de operare Android Jelly Bean 4.2.2 și oferă cele mai bune standarde la prețurile cu care sunt comercializate: 599 RON, respectiv 799 RON.

Ambele tablete din noua  gamă Viva dispun de un procesor Quad Core de 1 GHz, o placă video Power VR SGX544 MP2 cu 8 nuclee şi 1GB memorie RAM, impresionând prin fluenţa şi eleganţa experienţei de browsing şi multi-tasking. Memoria internă de 8 GB, extensibilă până la 32 GB, oferă spaţiul necesar pentru a stoca imagini, filme sau fişiere audio.

AllView Viva Q8

Imaginea de mai sus surprinde modelul Viva Q8. Displayul IPS de 7,9” al tabletei Viva Q8, cu o rezoluţie de 1024×768 pixeli, oferă soluţia ideală pentru urmărirea filmelor HD preferate şi vizualizarea imaginilor la o claritate deosebită. Camera foto OV5647 de 5 megapixeli cu funcţie de înregistrare video Full HD şi focalizare automată aduce o noutate pentru tabletele Allview: poate filma şi realiza fotografii în acelaşi timp.

Cred că aceste caracteristici ar mulțumi pe oricine. Depinde foarte mult de gusturi, dar specificațiile sunt destul de puternice spre a indrepta balanța spre acest model. Același lucru pot spune și despre Q7. Reprezintă ceva nou pentru piața din România și pentru puterea de cumpărare a cetățenilor acestei țări.

AllView Viva Q7

AllView Viva Q7, cea de-a doua tabletă din gamă, este dotată cu un ecran IPS LCD de 7’’,cu o rezoluţie înaltă de 1024×600 pixeli. Decodarea video se face la o rezoluţie 4K (3840x2160p), facilitând vizionarea de filme şi videoclipuri cu o calitate ridicată a imaginii.

Și asta nu este tot. Tabletele pornesc în numai 5 secunde (deci vor face o primă impresie bună oriunde), au conectivitatea Wi-Fi și spre PC prin USB, se bucură de aplicații precum BitDefender și Office Viewer preinstalate.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.