Gala Solidarității Internaționale a scos în evidență idei, proiecte, oameni și povești

Gala Solidarității Internaționale este o idee dezvoltată de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din România , organizată cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, prin Programul României de Cooperare pentru Dezvoltare (RoAid), și al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare – Biroul Regional pentru Europa și Asia Centrală.

Ajunsă la a treia ediție, anul acesta a avut loc pe 11 decembrie; în prima parte a evenimentului am ascultat poveștile de dezvoltare internațională și am asistat la decernarea premiilor, iar în a doua parte mi-am reamintit ritmurile africane și am discutat cu câteva persoane implicate în domeniu.

Am ajuns la eveniment și am ascultat poveștile impresionante ale oamenilor și organizațiilor care dovedesc că solidaritatea românească se extinde dincolo de ospitalitatea de acasă. Copii ajutați, mici proiecte care fac viața mai ușoară în mici comunități, instituții sprijinite prin bunele practici oferite de România și nu numai se află în lista de acțiuni prin care țara noastră aduce schimbări pozitive dincolo de hotare.

*sursă imagine: fb.com/GalaSolidaritatiiInternationale

GLOBUE 2017 a avut premianți la șapte categorii:

  • instituții publice: Autoritatea Electorală Permanentă;
  • ONG cu proiecte în țări defavorizate: ADRA România;
  • ONG active în domeniul educației și conștientizării publicului: Asociația Mai Bine;
  • instituții și centre academice: Departamentul de Științe Politice din cadrul Universității Babeș-Bolyai;
  • activiști și voluntari: Daniela Kaufusi;
  • jurnaliști: Mădălin Necșuțu;
  • cadre didactice: Cătălina Luiza Neagu.

Îi felicit pe toți și toate persoanele nominalizate și active în zona cooperării internaționale pentru dezvoltare. Este o arie în care nu numai ajutăm alte persoane și comunități, dar învățăm și cunoaștem mai bine lumea în care trăim.  A fost amintită de câteva ori în cadrul evenimentului ideea „satului global”, o realitate pentru unii dintre noi, având în vedere interconectarea și interdependența.

Rămân dator să prezint obiectul de dezvoltare sustenabilă (SDG) pentru care voi aloca cinci minute în fiecare zi în 2018. Voi face asta în momentul în care voi publica lista cu rezoluții pentru anul următor.

 

Sunt Mădălin Blidaru și doresc să îți spun „bine ai venit” în casa mea digitală. Sper că ai găsit informații folositoare și un mediu plăcut. Sunt blogger și scriu aici de aproximativ șapte ani. Urmăresc ceea ce se întâmplă în social media și, în același timp, pe glob. Pregătit în domeniul relațiilor internaționale, pasionat de dezvoltare sustenabilă, m-am implicat în numeroase proiecte și acțiuni pornite cu gânduri bune; am trecut prin mai multe organizații, fie ele locale, naționale sau internaționale, de unde am avut ce să învăț. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale. Toate cele bune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *