Fenomenul oilor de zăpadă

În România se petrece zilele acestea un fenomen unic: oile de zăpadă.

Auzind de acest fenomen, patronul echipei Steaua București, Gigi Becali, s-a hotărât să salveze, încă o dată, lumea în care trăim. După cum se știe oile sunt niște organisme pluricelulare ce oferă lapte, carne și ouă. Pardon, lână. Fenomenul oilor de zăpadă se manifestă prin … oi de zăpadă.

Reporterul de investigație trimis de blidaru.net a obținut, în exclusivitate, o declarație senzațională a celui ce se declară cel mai creștin creștin creștin ( ortodox, desigur, cu icoană pe peretele bisericii și toate alte actele în regulă ):

„Stau şi fac o tabără acolo până când se rezolvă toate treburile. Până când nu mai există nici măcar o oaie înzăpezită.”

Situația vine în condițiile în care, în județul Vrancea, cunoscut pentru turmele de oi, a nins enorm, iar bietele animale au rămas blocate în case, curți, grădini, cotinețe, grajduri. Alarmat de faptul că nu există un raport oficial cu privire la situația oilor din județ, protectorul acestora a decis că este momentul potrivit să intre în acțiune.

Astfel, va începe o campanie prin care se va face o tabără unde europarlamentarul român va aduce oile aflate într-o stare inadecvată până se vor rezolva treburile. Vor fi aduși, pentru salvarea acestora de sub zăpezi, 100 de oameni, 100 de lopeți și 5 vole. Scopul acțiunii este acela de a aduce sentimentul de siguranță în sufletul oilor.

Să sperăm că misiunea se va încheia cu succes și nea Jiji va reveni la topirea zăpezilor cu colaci de salvare, astfel încât să se asigure desfășurarea transhumanței într-un mod corect. Repetăm: nu vrem să avem oi sinistrate, de aceea a fost declarată situația de urgență.

Vă mulțumim pentru atenție!

P.S.: În caz că nu v-ați prins, articolul trebuie tratat ca atare. Este un fel de… pamflet sau cum vreți să îi spuneți. Este încadrat în categoria adecvată: Fun in 200.

Sunt Mădălin Blidaru și doresc să îți spun „bine ai venit” în casa mea digitală. Sper că ai găsit informații folositoare și un mediu plăcut. Sunt blogger și scriu aici de aproximativ șapte ani. Urmăresc ceea ce se întâmplă în social media și, în același timp, pe glob. Pregătit în domeniul relațiilor internaționale, pasionat de dezvoltare sustenabilă, m-am implicat în numeroase proiecte și acțiuni pornite cu gânduri bune; am trecut prin mai multe organizații, fie ele locale, naționale sau internaționale, de unde am avut ce să învăț. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale. Toate cele bune!