FAO: O treime din hrana omenirii este risipită anual

Amprenta Risipei Alimentare – Impactul asupra Resurselor Naturale

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO – Food and Agriculture Organization) a publicat raportul Amprenta Risipei Alimentare – Impactul asupra Resurselor Naturale, venind cu nişte statistici îngrijorătoare pentru întreaga omenire. Puteţi citi un rezumat al raportului aici.

Statistici referitoare la risipa alimentară la nivel global

Cei care îmi sunt mai apropiaţi ştiu că sunt un fan al statisticilor. Consider că acestea reprezintă punctul de reper pe care să îl luăm în acţiunile pe care le facem.

1,3 miliarde de tone de alimente sunt risipite anual, cauzând pierderi economice de 750 miliarde de dolari, având un impact asupra mediului semnificativ, se arată în raportul Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Acest comportament uman este responsabil pentru adăugarea a 3,3 miliarde de tone de gaze cu efect de seră în atmosferă. Totodată, 1,4 miliarde de hectare de pământ sunt folosite anual pentru producerea de hrană care este pierdută sau irosită. Ce înseamnă 1,4 miliar de hectare de pământ? Ei, bine, reprezintă 28% din suprafaţa globală destinată agriculturii.

Trebuie să acţionăm astăzi

870 de milioane de oameni au nevoie de urgentă de alimente, fiind flămânzi în fiecare zi. Dacă ne gândim la procentul de hrană irosit, ne putem da seama că se poate acţiona atât pentru eradicarea foametei, cât şi pentru diminuarea pierderilor economice şi alimentare.

*sursă imagine: UN Environment Programme

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

One Reply to “FAO: O treime din hrana omenirii este risipită anual”

Comments are closed.