Europe is Kaput! Long Live Europe! – Žižek și Varoufakis

Europe is Kaput! Long Live Europe! – Žižek și Varoufakis

O dezbatere interesantă între Yanis Varoufakis și Slavoj Žižek despre viitorul Europei, situația Uniunii, viitorul mișcărilor de stânga și ceea ce se întâmplă post-Paris attacks. 

Slavoj Žižek este critic la adresa liberalismului și distruge, practic, retorica uzuală și modul în care sunt construite unele argumente. Veți vedea suficiente argumente și perspective care nu ajung în opinia publică românească.

La fel și Varoufakis, fostul ministru al Greciei, care explică evoluția Uniunea Europeană dintr-o altă perspectivă: un cartel legitimat de democrație în primii ani, rezultat al înțelegerii dintre producători, urmat de salvarea Europei prin monetarism din perioada thatcherismului până la criza financiară din 2008, anunțând o nouă mare recesiune, dacă nu se democratizează Uniunea. Propune transmiterea live a întâlnirilor Eurogrupului și ale Consiliului, prevăzând un alt rezultate al dezbaterilor.

Multe alte puncte sunt atinse de dezbaterea aceasta. Recomand ascultarea sa. În a doua oră, intervine șii Assange.

 

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.