ECFR: EU Cohesion Monitor

ECFR: EU Cohesion Monitor

European Council on Foreign Relations a publicat un monitor al coeziunii europene, urmărind coeziunea individuală, bazată pe situația la nivelul cetățenilor, și structurală, bazată pe situația de la nivel macro, în baza dinamicii statelor membre UE.

Indexul publicat oferă informații despre evoluția coeziunii europene în baza unor indicatori aleși, informații disponibile la nivel de state membre, grupuri de state membre și la nivelul UE. Sunt oferite informații atât despre situația actuală (2017), cât și despre cea din 2007.

Demersul poate ridica mai multe întrebări, inclusiv eu am o serie, dar mi se pare că imaginea oferită este bazată pe realitate și pe contradicțiile ei. Pe baza acestui index poate fi privită ceea ce am descrie ca oboseala reformei, dovedind că nu este doar o percepție simțită sau dovedită de cazuri particulare.

Indexul EU Cohesion Monitor, datele care stau la baza sa și o serie de articole în care sunt analizate resultatele sunt disponibile la https://www.ecfr.eu/eucohesionmonitor.

sursa imagine: ECFR

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.