Două știri neobișnuite despre SUA

Două știri neobișnuite despre SUA

Aflat într-o vizită de stat în Regatul Unit, Donald Trump nu s-a ascuns în privința pronunțării pe o serie de aspecte ce țin de politica internă din Regat, oferind câteva exemple de interferență în politica domestică a altui stat.

Cu această ocazie, Trump a transmis publicului intern și extern că favoritul său pentru șefia Partidului Conservator este Boris Johnson, că favoritul său pentru poziția de prim-ministru al Regatului este Boris Johnson, că ar fi o greșeală dacă Nigel Farage nu ar fi luat în echipa de negociatori ai Brexitului de către următorul prim-ministru și, printre altele, că ar trebui făcute pregătire pentru no-deal și neplătită factura de divorț către UE.

A doua știre, anunțată de Associated Press, oferă indicații despre noi informații cerute de autoritățile americane tuturor aplicanților pentru vize pentru Statele Unite în cadrul procesului de screening.

Aproape toți aplicanții vor trebui să precizeze numele de utilizatori din social media, adrese de email curente și anterioare, numere de telefon curente și anterioare. Acest istoric va urmări o perioadă de cinci ani până în prezent.

În trecut, aceste detalii erau solicitate ca măsură suplimentară pentru aplicanții care călătoriseră sau erau din zone controlate de organizații teroriste, printre altele,  însă cu noile formulare pentru aplicanții pentru vizele americane procedura devine regula.

imagine: Pixabay

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *