Două cursuri gratuite online din domeniul relațiilor internaționale pe Coursera

Coursera.org, una dintre cele mai cunoscute platforme de massive open online courses, pune la dispoziție două cursuri gratuite, desigur, care au directă legătură cu domeniul relațiilor internaționale. Nu am vrut să știu de ele și să beneficiez de informațiile dobândite de acolo singur, motiv pentru care vă voi indica cele două cursuri.

Globalisation and You

Este un curs de zece săptămâni care va începe pe 31 martie 2014, fiind oferit de University of Washington, iar lectorul va fi Matthew Sparke, profesor de Geografie și Studii Internaționale la universitatea menționată anterior.

Cursul este format din capitole axate pe influența globalizării asupra dezvoltării, pieței financiare internaționale, comerțului, dreptului, guvernării, geopoliticii și nu numai. Dacă aveți un cont pe Coursera.org, vă puteți înscrie fără probleme. Este disponibil aici.

Terrorism and Counterterrorism: Comparing Theory and Practice

Dacă ești interesat de problematica terorismului și contraterorismului, aceasta s-ar putea să fie resursa necesară prin intermediul căreia să capeți noțiunile fundamentale într-un mod interactiv și online. Cursul este ținut de Edwin Bakker, profesor pe acest domeniu la Leiden University.

Pe parcursul celor cinci săptămâni, vei afla informații despre:

Week 1: What is terrorism?
Week 2: Researching terrorism and counterterrorism
Week 3: Five assumptions on terrorism
Week 4: Five assumptions on counterterrorism
Week 5: Dealing with terrorism and the future

Te poți înscrie la cursul Terrorism and Counterterrorism: Comparing Theory and Practice de la adresa aceasta. Acesta începe mai devreme, pe 6 ianuarie 2014.

În final, vă doresc succes în finalizarea acestora și, mai ales, în aplicarea în viața de zi cu zi a înțelegerilor desprinse în urma acestui MOOC. Baftă!

*sursă cover: facebook.com/Coursera

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

One Reply to “Două cursuri gratuite online din domeniul relațiilor internaționale pe Coursera”

Comments are closed.